Majdnem minden férfit érint a korai magömlés problémája. Hogyan lehet ezen változtatni? Milyen technikákkal lehet növelni az időt? Hogy jön ide a gyerekkori maszturbálás, és hogyan kapcsolódnak hozzá a különböző szexpózok? A Velvetnek ezúttal is egy szexológus segítette megtalálni a választ, de - mint minden hasonló témában - az internet is tényleg szinte kiapadhatatlan tudásanyaggal rendelkezik.

“Több mint másfél éve van egy nagyon kedves szerető barátnőm akit szeretek és minden oké csak mikor oda kerül a sor akkor előtte történik egy kis előjáték, néha hosszabb, meg ami szokott lenni előtte és utána mikor a szex következik csináljuk egy-két vagy három percig és után sajnos elélvezek pedig a barátnőmet még fel sem izgult” - írta a Velvetnek Zoltán.

“Az egyik, hogy ne "kis előjáték" legyen, hanem izgassa fel a barátnőjét, sőt, juttassa el a csúcsra behatolás nélkül, illetve behatolás előtt - így ő is kielégülhet. A másik: mielőtt szeretkezni kezdenek, elégítse ki magát, így lássanak neki az előjátéknak, és mire belemelegednek megfelelő erekciója lesz, de nehezebben fog elmenni" - magyarázta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor, szexológus.

"És a harmadik, ami időt kíván, de tartós hatása lehet: léteznek olyan technikák, tantrikus gyakorlatok, amikkel hosszan tartó merevedést érhet el, de késleltetik a kielégülését. Ezek a gyakorlatok állhatnak péniszmasszázsból, elszorításos technikát alkalmazhatnak, és természetesen gátizom edzés is lehet" - mondta a Tóth-Horváth Gábor. "Ezekről bővebben az interneten talál leírást” - és hozzátette, gyakori, hogy a kamaszkori maszturbálási szokások rögzülnek, amin hosszan tartó maszturbálással, amit gyakran megszakít, lehet segíteni.

Csökkenthetjük vagy növelhetjük

A kutatások azt mutatják, hogy ötből négy férfinek nem tart tovább a szex két percnél. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb férfinak nincs ideje arra, hogy több szexpózt is kipróbálhasson egy menetben mielőtt elmenne. Ha nem cserélünk pózokat, önmagában okozhatja azt, hogy gyorsan elmegyünk. Azért lehet fontos váltogatni a szexpózokat, mert így csökkenthetjük vagy növelhetjük az izgatás fokát. A pózcserékkel viszont nagyjából irányíthatjuk, hogy éppen mennyire legyen izgalmasabb, kirobbanó a szex, amivel persze kedvünkre játszhatunk.

Edward White, a Korai magömlés kézikönyvének írója egytől tízig skálázta az izgatottságot, ahol a tíz jelenti az elélvezést. Azt mondja, amikor a hetedik fokozatban van a férfi, akkor kell lassítani, többet foglalkozni a partnerrel, hogy a saját izgalmi állapotát csökkentse. Ekkor kell pózt váltani, hogy a számláló újrainduljon.

Az ilyen pózváltogatásokkal érdemes kikísérletezni, hogy milyen szexpózok azok, amik jobban, milyenek kevésbé fokozzák az izgatottságot. Ha ezeket sikerült kitapasztalnunk, akkor a különböző pózok hasznosak lehetnek, ha nagyon közel járnánk véghez, hogy késleltessük az elélvezést, és mégis szórakoztatóak illetve izgalmasak, hogy ne csökkenjen a vágy.

Hiába csökken a tempó

Hogy milyen általában javasolt pózok vannak? Az Ayushveda azt írja, hogy ilyen lehet az alappózok közül a lovagló póz is. A nők állításuk szerint külön örülnek, ha megkérik őket,  hogy lassítsanak, hiszen ebben a pozícióban elvileg ők irányítanak. És hiába csökken a tempó, a nők élvezni fogják, ha közben a férfi simogatja a feneküket, a mellüket vagy a nyakukat. Ezt a szexpózt szánták kiindulásként. Ezután jöhet a kutyapóz vagy a misszionárius.