A férfiak általában nem zárkóznak el, a nők viszont ritkábban vehetők rá arra, hogy a barátságot kiegészítsék szexszel is. Fontos a jó partnerválasztás, és a tiszta fej is arra az esetre, ha esetleg vége lenne barátság nemi részének is.

Az ugyebár tiszta sor, hogy a férfiak és a nők nagyrésze is szeretne dugni, de a társadalmi konvenciók miatt ezt nem lehet csak úgy megtenni. Az alap elvárás az, hogy párkapcsolat keretein belül tegyük ezt meg, de még a szórakozóhelyeken összehozott egyéjszakás kalandok is kevésbé számítanak tabunak, mint az, hogy esetleg valamelyik barátunkkal rendezzük ezt le. Pedig hát magától értetődőnek tűnik, hogy ha vannak a környezetünkben szintén szexhiánnyal küzdő ellenkező nemű ismerősök, akkor akár segíthetnénk is egymáson. Akár rendszeresen is.

Részegen alap

Belefér a barátságba szex?

“Az, hogy valami buli után részegen egymásnak esünk, szerintem teljesen alap. Utána habitustól függően vagy kínosan viselkedünk egymás társaságában egy ideig, vagy egyből tisztázódik, hogy részegek voltunk és szórakoztunk” – fűzte hozzá a témához a 29 éves Viktor, akinek elmondása szerint két rendszeres dugipajtása is volt korábban. “Az már más kategória, mert alapvetően megváltoztat minden kapcsolatot, ha látjuk a másikat élvezni, és nem csak a képzeletünkben játszadozhatunk a melleivel. Egyszer nagyon jól kijöttem belőle, amint a lánynak lett egy férfi a láthatáron, azonnal abbahagytuk. Később azt mondta, még jót is tett neki, hogy nem kellett azzal a tudattal ismerkednie, hogy nem kell megfeszülnie a szexhiány miatt, ráadásul később sem kurvázta le senki emiatt, hiszen mégiscsak egy ismerőssel oldotta meg a dolgot ahelyett, hogy a fél város elhasználta volna.”

Csak őrült ne legyen

Másodszorra már nem volt ilyen szerencsés. “Vigyázni kell, a barátként viccesen őrült lányok általában nem tudják ezt a helyén kezelni. Nem arról van szó, hogy kapcsolatot akart volna, csak azt hitte, hogy innentől más státuszba kerül, és valami bajtársi viszonyt hazudott magának. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy én lettem a lelki szemetese is, akivel olyan kurvára meg kell osztani mindent. Tehát olyan volt mint egy kapcsolat, amiről lehántottak minden jó részt.” Találkoztunk olyan véleményekkel, jellemzően férfi részről, amik szerint férfi sé nő közt nincs is barátság szex nélkül. “A legjobb lánybarátaim közül minddel lefeküdtem. Azóta sem viselkedünk egymással máshogy. Az egészet egy érettebb szemmel kell nézni. Én azt mondom, emberek vagyunk, miért ne tölthetnénk kedvünket egymásban ha mindketten azt akarjuk? Csak az a fontos, nehogy a végén valaki megégesse magát” - szólt hozzá a macsó Krisztián.

Az már szerelem

Volt már hasonló kalandja?

Női válaszadóink nem meglepő módon távolságtartóbbak a kérdéssel, a 24 éves Ági például kifejezetten hülyeségnek tartja. “Sosem szexeltem baráttal, értelmetlen dolognak tartom. Ha van olyan fontos, hogy tényleg a barátom legyen, és szexelni is akarok vele, azt úgy hívják, hogy szerelem, de akkor viszont nem csak szexelni akarok vele. Ha meg csak szexelni akarok vele, de nem bírom elviselni hosszú távon, az nem barátság.” Vera egy időben támogatta a dolgot, de aztán egy rossz végkimenetelű ügy miatt emberellenesnek tartja. “Úgy gondoltam, laza csaj leszek, és kipróbálok egy ilyet egy régi barátommal, aki már többször is tett rá korábban utalást, hogy kívánatosnak tart. Mégiscsak jobb, mint egy vadidegennel. Egy ideig minden jól ment, olyan dolgokat próbáltunk ki, amit ‘rendes kapcsoaltban' soha nem mertünk volna kérni, aztán arra lettem figyelmes, hogy feladtam a pasizást. A barátomtól minden megkaptam, jókat is dumáltunk, és valahogy biztonságosnak tűnt ez mindenféle hülye kötöttség nélkül. Aztán ő mondta, hogy elkezdett találkozgatni egy lánnyal, úgyhogy részéről ennek vége, én pedig ottmaradtam egyedül. Egyre ritkábban beszéltünk egymással, azóta pedig minden kapcsolat megszakadt, mert akárhányszor megláttam, eszembe jutott, hogy szexet akarok tőle. Nagyon szar, soha többé nem akarok ilyet” – fakadt ki Ági, megemlítve, hogy azóta sem érzi igazán jól magát senkivel.

A srácnak betörtem az orrát

Jóval könnyebben elítélhető az, aki a párkapcsolatban lévő barátjával segít csillapítani tomboló hormonjait, ennek általában csak szenvedő felei vannak. “Már egy éve jártam a barátnőmmel, amikor kiderült, hogy gyerekkori barátja folyamatosan dugta ebben az időben. A barátaim korábban is mondták, hogy figyeljek erre, mert nekik valami nem áll össze, de persze hülyeségnek tartottam. Aztán egyszer rosszkor akartam meglátogatni, és ott voltak felöltözve, azonnal kiszúrhatóan szextől lihegve. A kapcsolatnak vége lett, a srácnak még utána betörtem az orrát egy szórakozóhelyen, az igazi reváns viszont az volt, amikor megtudtam, hogy sikerült legyártaniuk egy gyereket is, ami miatt mostantól egész életükben maradhatnak dugipajtások” – osztotta meg élményeit Máté.