Partnerével megörökítené szexuális együttlétüket, de fogalma sincs, hogyan vágjon bele? Vagy úgy gondolja, hogy egy ilyen jellegű forgatásba gondolkodás nélkül bele lehet vágni? El kell keserítsük: leggyakrabban pont a hirtelen ötlettől vezérelve született szexfelvételek landolnak végül a neten. Olvassa el és fogadja meg a Velvet tanácsait a témával kapcsolatban, és kisebb esélye lesz a pofára esésre.

Ugyan bevállalósságának fitogtatására is egyszerű recept a szexvideó készítése, semmiképp ne fogjon bele forgatásba egyéjszakás vagy nemrég kezdődött kapcsolat esetében, hanem kellő körültekintéssel válassza ki a partnert. A felvétel kiszivárgásának esélye még akkor is fennáll, ha pillanatnyilag stabil a párkapcsolata, hiszen nem lehet előre megjósolni, hogy meddig tart és milyen stílusban fog zajlani a szakítás.

Éppen ezért meg kell beszélni azt is, hogy mi lesz a videó sorsa szétválás esetén - bár hangsúlyozottan ez sem garancia a biztonságra. Meg kell állapodni abban, hogy ha valamelyik fél szeretné megsemmisíteni az anyagot, azt azonnal véghez kell vinni anélkül, hogy a másik megtartana magának egy eltitkolt másolatot.

Gondolják végig közösen, hogy milyen célra szolgál a felvétel. Vannak, akiknek egy mobiltelefonos felvétel is megteszi, de ha egy komplexebb emléket szeretne, akkor az emeli a lécet (utómunka, vágás, stb.), és sokszor megkíván egy plusz embert is, aki megörökíti a szexuális aktust. Ha úgy döntenek, hogy a kisfilmet megosztják a neten mondjuk egy a házipornókra szakosodott oldalon, ügyeljenek arra, hogy az arcuk, környezetük felismerhetetlen legyen. Érdemes ezt a szabályt azoknak is betartani, akik csak saját maguk szórakoztatására filmeznek.

Ügyeljen a videó biztonságos tárolására: a felvételt soha ne tárolja mobiltelefonban, kamerában és hasonló eszközökben. Ezeket bármikor elhagyhatja vagy ellophatják, és fél perc alatt megtalálják benne az anyagot. Ha a számítógépében menti, jelszóval védje, de a címe ne utaljon egyértelműen a házipornóra.

A biztonsági intézkedések ellenére is gyakran előfordul, hogy a videó az interneten köt ki. Ha mindez az ön beleegyezése nélkül történt, tegye meg a feljelentést a rendőrségen. Ha magyarországi az oldal, jó eséllyel hamar le is szedik, de ekkorra már biztos lehet abban, hogy sokan látták a felvételt. Ha ismerősei közül valaki felismeri, ne essen pánikba és ne tagadja le a házipornót, mindez csak olaj a tűzre. Jobb, ha tudja: sokan járnak önhöz hasonló cipőben, hiszen ez nem egy biztonságos műfaj.