18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gruppenezni nyitottság nélkül nem lehet

2013.04.16. 21:28
A csoportszex az a műfaj, ahol mindent szabad, amit a másik megenged. Van aki a csókolózást nem engedi, és van, akinek az nem jelent problémát. A védekezés, azaz az óvszer használata elengedhetetlen, és az sem árt, ha a pornóban látott képeket mellőzni tudja.

Legendák keringenek csoportos orgiákról az asztaltársaságoknál, férfiak hencegnek azzal, hányan csináltak meg egy nőt, vagy épp azt részletezik, milyen swinger klubban voltak, mit tapasztaltak. Egyetemi bulik, kollégiumi éjszakák tapasztalatait osztják meg többen egymással, azonban a csoportszex korántsem annyira könnyű és gondtalan műfaj, mint amilyennek tűnik. A kezek és lábak rengetegében el lehet veszni, csak azok próbálkozzanak ezzel, akik elég nyitottnak érzik magukat  – és a szexuális életük nem a pornónézésből áll főleg. A tény az, hogy a csoportszexnek megvannak a maga szabályai, és mint minden szex, ez is csak akkor jó, ha azt mindenki egyformán, saját önszántából akarja. Ha senkit sem használati tárgyként kezelnek.

Védekezés, gumi, nagy koncentráció szükséges

Általában ha kettőnél többen vesznek részt a szexben, arra azt mondjuk, hogy csoportszex, de mivel a hármasszex is egy külön műfaj, így hétköznapi értelemben a háromnál több főre érvényes a fogalom. Általában szexuális irányultságtól mentes a csoportszex, sőt, előny is lehet, ha valaki biszexuális. A megszervezett csoportos élvezet privát helyeken, házibulikon, bordélyokban vagy szexklubokban zajlik. Meglepő módon a csoportszex előkelő helyet foglal el mind a férfiak, mind a nők fantáziáiban, a 2010-es Nagy Szexteszt eredménye szerint a felmérésben résztvevők 2%-a próbálta már a csoportszexet.

"Az egyik legfontosabb a védekezés. Ugyanazzal a gumival nem lehet másba behatolni. Az élvezeti résznél arra kell odafigyelni, hogy van, akinek bejövök, és van, akinek nem. Akinek nem jövök be, azzal nem próbálkozom, mert neki nem nyújt élvezetet, csak nekem. Az elején lehet tisztázni a partnerekkel, ki mit enged, persze ez közben is kiderül, figyelni kell a jelzéseket. A csoportszex nyitottságot is kíván, hiszen gyakran biszex aktusok is vannak. Ezeket el kell tudni fogadni, és nem szóvá tenni" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és hozzátette, ha valaki jó gruppenben akar résztvenni, oda kell figyelnie. Az sem mindegy, ki mit enged, ez akár már az alapoknál, például a csóknál is megtapasztalható. A szexológus szerint van, aki engedi, és van, akinek ez csak érzelmi alapon működik. "Ilyenkor nem szabad erőlködni. A többi alapkövetelmény, ápoltság, kevés alkohol és/vagy tudatmódosító szer, mert azok ugyan oldják a gátlásokat, de a végeredményt tekintve el is ronthatják az egészet."

Csoportszex általában fórumokon, partnerkereső oldalakon szerveződik, a swingerklubok műfaja ilyen szempontból eltérő, ott már egy szinte intézményesített rendszerrel találja magát szembe a kíváncsiskodó. A sokakra jellemző prüdéria is gátolhat a csoportos élvezetekben, jellemző a biszexualitás a szexpartikon, amik egyébként nem is annyira jellemzőek itthon.

Sok férfi a rivális kanokat nem bírja elviselni

"Nem annyira jellemző műfaj. Az általános viszonyokat tekintve ez nem meglepő, mert a negyvenes férfi korosztályra a legjellemzőbb az efféle kívánság itthon" – mondta a szexológus, és hozzátette, ez a korosztály nem annyira nyitott. "Ha belemegy valaki, akkor lehet, hogy nő, de lehet, hogy férfi fogja megérinteni közben. Csak azoknak ajánlom, akik tényleg rendben vannak magukkal, és nagyon nyitottak, mert más pornófilmen nézni, és más megélni. Sok pasi nem tudja elviselni a rivális kanok látványát sem, vagy életében nem látta még, csak a saját magáét. És utána jön a jaj, mit csináltam, jaj, fel kell dolgoznom, ezért kell ehhez rendben lenni."

Megtörténhet, hogy két férfi játszik egymással és egy nővel is, de az is, hogy egymás mellett szeretkező párokká válik a gruppen – ami a csoportszex befuccsolását jelenti. Az alapvető szabály az, hogy amit az ember megkíván, és a jelenlévők nem ellenkeznek, akkor azt szabad megélni. Sok férfi és sok nő szeretkezik egymás előtt, egymással, ahogy jólesik, és pont úgy, ahogy másoknak is jólesik. Akinek nehezére esik egy partnerre figyelni, az gondolja át a vágyait, mert a csoportszexben egyszerre több ember óhajaira kell koncentrálnia. Sérüléseket is okozhat a figyelmetlenség, az óvatlanság pedig (több partnert egy gumival például) sok szexuális úton terjedő betegségeknek adhat teret.

Ha megosztaná a témával kapcsolatos véleményét, tapasztalatát vagy kérdései vannak, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre!