18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Európába jönnek a meztelenül olvasó nők

2013.04.19. 18:13
A Naked Girls Reading lényege az, amit a címben is olvashat: nők olvasnak meztelenül. Hogy a mozgalom - ami mára franchise-zá nőtte ki magát - az olvasás vagy a női test népszerűsítése miatt jött létre, azt nem tudni, persze az biztos, hogy egy könyvet egyszerűbb eladni pár női mellel. A Naked Girls Reading lényege viszont állításuk szerint az, hogy egy nő szép, főleg ha meztelenül olvas. Semmi más.

Ha meg akarjuk tudni, hogy mégis mit takar a Naked Girls Reading, vagyis a Meztelenül olvasó nők mozgalom, akkor weboldalukon, illetve Facebook oldalukon is az alábbi bemutatkozást olvashatjuk:

"A Naked Girls Reading gyönyörű nők csoportja, akik szeretnek olvasni... meztelenül. Igazából ennyi az egész, és nincs is sokkal több a dologban. Kell egyáltalán több? Mindezt persze mindenki előtt szeretjük csinálni, amiről fotók és videók is készülnek, illetve előadásokat is tartunk, amikbe nem kell semmi különlegeset, vagy hatásvadász dolgot belelátni. Ha egyszer részt vesz egy ilyenen, nem lesz több kérdése, csak hagyja, hogy elragadja magát. Van abban valami szép, valami egészen intim, mikor egy nő olvas. Ennyire egyszerű. Úgyhogy miért is beszélünk még mindig erről? Mert az emberek úgy tűnik, képtelenek elfogadni ennek az egésznek az egyszerűségét. Nők meztelenül. Olvasnak. Vagy nők olvasnak. Meztelenül. Akárhogy is próbálja értelmezni, a lényege ez. Amíg ezen gondolkodik, mi itt leszünk és olvasunk. Meztelenül."

A Naked Girls Reading 2009 márciusában indult Chicagoban, az ötlet pedig két showgirltől, Michelle L'amourtól és Franky Vividtől származik, akik elsőként pedig a Studio L'amourban mutatták meg magukat meztelenül, olvasás közben. Rögtön az első felolvasóest után minden jelenlevő számára nyilvánvaló volt, hogy valami nagy dolog történt, ugyanis a sajtó is azonnal felfigyelt rá, és országszerte több nő is elkezdett érdeklődni aziránt, hogy ők is belekezdhetnének-e egy ilyenbe.

2012 végére a Naked Girls Readingből franchise lett, és már 18 amerikai városban van jelen, április 20-án pedig már Londonban is tartanak felolvasóestet, aminek helyszíne valamiért még mindig titkos. Anglián kívül állítólag tervezik még a terjeszkedést Ausztráliába, Portugáliába és Kanadába is, úgyhogy valószínűleg nem kell sokat várni, és hamarosan talán egy Budapesthez közeli városban is megnézheti majd a meztelenül olvasó nőket.