Az USA-ban egyre több férfi utasítja el a maszturbálást annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott életet élhessenek. A nagyrészüknél nincs szó vallási indokokról, egyszerűen jobbnak látják így.

Mozgalomra bukkant a New York Magazine: az írás állítása szerint a férfitársadalomban felütötte a fejét egy új trend, amit angolul fapstinence-nek hívnak. A szó a férfiak önkielégítéséből származó “fap” és az abstinence, vagyis absztinencia szónak az összeolvadásából született, innen nem is nehéz kikövetkeztetni, hogy az önkielégítésről való teljes lemondásról van szó.

A meglepő módon nem vallásos körökből érkező mozgalom több tagja is szereti hangoztatni, hogy mennyivel boldogabb az élete amióta leszokott az önkielégítésről. Ez leginkább olyan sztorikból áll, hogy sokan végre rátaláltak a barátnőjükre, de olyan érvek is előkerülnek, hogy évek óta először ismét hallott madárcsicsergést. Azt egyikről sem magyarázták meg, pontosan hogy függ össze a rejszolással, a Gawker pedig azt is megemlíti, hogy ugyanez a teljes lelki nyugalom jógával vagy a telefonjuk kikapcsolásával is elérhető, csak azokhoz nem kell lemondani semmiről.

Egy férfi a módszert is elárulta: “Először nehéz leküzdeni a kísértést, de ha egyszer sikerül, a többinél már lehet erre gondolni. Ha mégis gondjaid vannak, elmehetsz a cserkészparancsnokodhoz és elmondhatod neki, akkor minden rendben lesz” – avatta be a módszerekbe a világot egy fapsztinens férfi. A New York Magazine szerint ez azért van teljesen rendben, mert a kézcölibátust választó férfiak mind baromi sikeresek lettek, minimum annyival, hogy energikusabbá és természetesebbé tette őket, egy idő után pedig rájöttek, hogy a maszturbálás tulajdonképpen a férfiasság bukása, hiszen mindig a tinédzser szégyenérzettel fog párosulni.

Az igazán érdekes története a 19 éves Ojdidit123 néven szereplő férfi története, aki még mindig szűz volt, amikor abba hagyta a maszturbálást is. 70 napig nem nyúlt magához, majd találkozott egy nővel a repülőn, akivel állítása szerint olyan gyorsan összejött, hogy már a repülőn szeretkeztek, aztán a reptéri hotelben is összejött a dugás. Ebből állítása szerint akkora erőt merített, hogy sokkal lazábban tudott viselkedni az azt követő állásinterjún és legyen rendes munkája, ráadásul egy hosszútávú kapcsolata. “Ez az egész 48 óra leforgása alatt történt. Kibaszott jó volt” - mondta a férfi, aki társaihoz hasonlóan szintén nem adott arra magyarázatot, miképp függ össze egy laza erkölcsű nővel történt dugás azzal, hogy 70 napig nem verte ki.