Öt hülye duma, hogy a pasi miért nem húz óvszert

2013.04.27. 21:08
A legtöbb férfi szükségszerű macerának érzi az óvszert és sokan vannak közülük, akik meg is tagadják annak használatát még akkor is, ha ezt partnerük kéri. Magyarázattal is szolgálnak mindig kapásból, no de lássuk, mennyi alapja is van a kifogásoknak. Összegyűjtöttük az öt legáltalánosabb dumát, ami elsőre talán elfogadható egy nő számára, de ha jobban belegondolunk, badarság.

Mert szorítja

A legáltalánosabb kifogás, hogy a gumit szorosnak érzi, kényelmetlen, emiatt pedig merevedési zavarai vannak. Tény, hogy mindez előfordul, de a pasik általában egy-két ilyen eset után fel is adják a dolgot, pedig csak megszokás kérdése az egész. Méretből pedig többféle is kapható, extra vékony is, ki kell próbálni, melyik fajta a legideálisabb és azzal próbálkozni.

Mert allergiás reakciót vált ki

A latexallergia ritka, úgyhogy annak az esélye, hogy a pasi mindenféle gumióvszerre allergiás, minimális. Szóval, ha a kondom használata után viszket a farka, vagy kiütések lepik el, közel sem biztos, hogy gumiallergiáról van szó, lehet, simán csak a síkosítóra érzékeny. Ebben az esetben is az a megoldás, hogy több fajtát is ki kell próbálni, ha pedig nem javul a helyzet, ki kell vizsgáltatni, valóban latexallergiáról van-e szó. Jó hír, hogy ez utóbbi sem lehet kifogás, hiszen többféle anti-allergén óvszer is van már a piacon, többek között a poliuteránból készült kondom.

Mert úgysincs nemi betegsége

A lehető legszarabb duma, amivel a férfiak elő szoktak állni, az az, hogy nem szoktak ők olyan nőkkel kezdeni, úgyhogy esélye sincs a nemi betegségnek. Ugye, nem kell most elmagyaráznunk, hogy soha, senki nem tudhatja, milyen betegséget hordoz magában, főleg, hogy a súlyosabb gondoknak a lappangási ideje is hosszú?

Mert érezni akarja partnerét

Ennek a szövegnek dől be a legtöbb romantikus nő: amikor a pasi azzal áll elő, hogy annyira szerelmes, annyira kívánja a másikat, hogy nem szeretné, ha gumi állna közéjük. Az igazság meg az, hogy ha valóban szeretné a partnerét, akkor megértené és elfogadná a kívánságát, és nem menne bele érzelmi zsarolásba.

Mert úgysem biztonságos

A kondom biztonsága elméletileg 98 százalékos. A gyakorlat kissé mást mutat, hiszen valóban meg kell tanulni a gumi helyes használatát ahhoz, hogy kellő biztonságot nyújtson. Ennek ellenére ostobaság azzal jönni, hogy azért nem használjuk, mert úgysem biztonságos. Ha fogamzásgátlásra már több módszer is akad, a nemi fertőzések ellen még mindig ez a legjobb védekezés.