Az egész világon májusban ünneplik a maszturbálást, május 28-a a maszturbálás hivatalos világnapja. Az alkalomból a munkahelyi maszturbálásról ejtünk szót.

Nem kell ahhoz szexőrültnek lenni, hogy az ember magához nyúljon a munkahelyén, az egészségmegőrzés érdekében természetesen. Van, aki stresszből pornót néz, és önkielégít, ha nagyon szorítják a határidők. És van, aki azért teszi, mert felizgatta magát az erotikus cseteken. Szexi e-mailek, jóképű kolléga, kielégítetlen nők és férfiak, és máris helyzet van. "Barátom volt akkor, de az egyik kollégámmal erotikus e-mail váltásokba kezdtünk. Folyton elsétált az asztalom előtt az üzenetek közt, és elkezdtem arról fantáziálni, mit csinálnék vele. Eldöntöttem, hogy addig nem fogok tudni semmilyen munkát befejezni, amíg bennem van ez az érzés. Szóval bementem a mosdóba, magamra zártam az ajtót, és nekiláttam" – írja egy blogger a Sabotagetimes oldalon. Azt is hozzátette, hogy gyorsan végzett, megmosta a kezét, majd egy kicsit csevegett egy kolléganőjével kézmosáskor.

"Megtörtént, hogy egyik este, amikor bent kellett maradnom befejezni egy rapportot, átmentem a kollégák szobájába, ahol a nyomtató volt. Meglepetésemre az egyik kolléganőm még bent volt, és épp meztelen lábakkal találtam, nagyon megijedt arccal. Egyértelmű volt, hogy mit csinált" – írta a Velvetnek Janka. A munkahelyen való önkielégítés ugyan lehet egyfajta kényszermegoldás, de akik ezt rendszeresen űzik, egész biztos a lebukás veszélye miatt élvezik. "Reggeli szexszel kezdődött a napom, de rohannom kellett, és nem tudtam elélvezni. Majd egész délelőtt cseteltünk a pasimmal, nagy gerjedelemben ültem egész nap. Végül ebédidőben, amíg a többiek elmentek enni, bementem a vécébe, és elintéztem magam. Muszáj volt, azt éreztem, hogy képtelen vagyok bármi másra figyelni" – osztotta meg saját élményét Johanna.

A munkahelyi maszturbálás főleg a nőknek előnyösebb, elvégre nem jár folttal, vagy legalábbis nem úgy, mint a férfiaknál. Ráadásul sok nő képes úgy is elélvezni, ha a combjait összeszorítja, ez nem jár vetkőzéssel, és még az is meglehet, hogy senki nem is veszi észre, mi történik. A férfiaknál a matyizás helyszíne nagyjából  a munkahelyi mosdóra korlátozódik, ahol pedig gyorsan kell végezni – pláne napközben. Akinek saját szobája van, kulccsal, egyszerűbben megoldhatja. Azt azonban muszáj hozzátenni, hogy az a férfi, aki rendszeresen így oldja meg a testi kielégülést, hamar a korai magömlés problematikájával találja magát szembe.

Arra senki sem biztatnánk, hogy ha még nem próbálta, azonnal tegye meg a maszturbálás világnapján legalább. Az azonban szinte egész biztos, hogy másképp néz a munkahelyére az, aki már valaha is csinálta – akárcsak azok, akik már szexeltek a főnök asztalán. Azoknak mindenképp ajánljuk, akik egy kis izgalomra vágynak, akik valamiért nem tudnak annyit szeretkezni a partnerükkel/szeretőjükkel, amennyit szeretnének. És azoknak is, akik szeretik a lebukás veszélyét érezni.

Ha megosztaná a témával kapcsolatos véleményét, tapasztalatát vagy kérdései vannak más témában, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre, a szexológus válaszol.