18 éves olvasónk írt levelet arról, hogyan bírhatná tovább fél óránál, és hogyan tanulhatná meg jobban nyalni a barátnőjét. A szexológus válasza az, hogy fél óra nem rossz, ha ezt növelni szeretné, ejakuláció-visszatartási technikák elsajátításával megteheti. A nyalásra pedig az a válasz, hogy kérdezze a barátnőjét, mit élvez.

A szerkesztőségünkbe érkezett olvasói levél tartalma nem egyedi probléma. A 18 éves Velvet-olvasó azzal a kérdéssel fordult a szexológushoz, hogy hogyan bírhatná tovább fél óránál, és hogyan tudná a legjobban nyalni a barátnőjét.

"Az a 30 perc nem is rossz! Recskázás közben tudod gyakorolni, hogy tovább tartson, úgy, hogy amikor érzed, közel a kielégülés, felfüggeszted az ingerlést fél percre. Ezen kívül olvasss a tantrikus szexről könyveket. A barátnő kinyalásáról ő tud igazán nyilatkozni - hol, hogyan szereti. Kérdezd őt!" - válaszolta Tóth-Horváth Gábor szexológus, ami egyszerűnek tűnik leírva, megvalósítani annál nehezebb. Az, hogy félóránál tovább bírja, visszahúzási technikákkal, ejakuláció visszatartással elérhető, ezeket a tao és a tantra is tanítja, sőt, azoknak is ezt ajánlják, akik pornófüggőségtől vagy korai magömléstől szenvednek. A technika lényege, hogy mielőtt elélvezne maszturbálás közben, akkor a makk alatti részt erősen meg kell nyomni, ez a terület egyfajta fékként működik.

A szorítás technikájával azt lehet megtanulni, hogy hogyan tud uralkodni valaki a testén. Később biztonságérzetet ad a férfinak, ha megtanulja kezelni a mindjárt elélvezek érzést a testén. Maszturbálás közben mielőtt elélvezne, a makk alatti részt három ujjal nyomja meg erősen, ez visszatartja az ejakulációt. Ezt egymás után többször is meg kell ismételni, legalább négy ilyen visszaszorításig jó, ha eljut. Következő lépésként ugyanezt ismételje meg síkosító használatával, ez nehezebb lesz, de célravezető. Harmadik lépésként pedig ugyanezt kell tenni a partner bevonásával, szex közben. Hasonló visszahúzási technikákat valóban a tantrikus szex tanulmányozásával lehet elsajátítani, a tantrikus együttlétekben nincs a férfinek ejakulációja.

Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a szex a nőnek nem akkor jó, ha minél tovább tart. Ahhoz, hogy megtudja, mi a jó a másiknak, akár a nyalásban is, elengedhetetlen a kommunikáció. Téves az az elvárás, hogy akivel összeakad az ember, szuper jó legyen az ágyban. Ha a másik nem ad ehhez támpontot, a legnagyobb Casanovák is hoppon maradhatnak. Az olvasó problémája, hogy hogyan nyalhatna jobban szintén nem egyedüli probléma. Kölcsönös kommunikáció nélkül a nyalás se lesz jó senkinek, a nő a csípőjével jelezze, hogy neki mikor jó. Akkor nyögjön, ha tényleg élvezi, és ne direkt. A szexológus tanácsa az, hogy nézzen fel a nő lába közül, és kérdezze meg: így jó neked?

Ha megosztaná a témával kapcsolatos véleményét, tapasztalatát vagy kérdései vannak, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre, a szexológus válaszol!