Légkondis irodából lett pornófotós Antal Gergő, aki a transzvesztita Lady Dömpernek többek között arról beszélt, neki muszáj látnia jó szögből a puncit. A fotós tíz éve dolgozik a pornószakmában, és azt is bevallotta, hány pornószínésznővel feküdt le. A pornó világa című beszélgetést május 28-án rendezték meg a Kolorban.

"Mellet ma se hoztam. Múltkor se hiányzott senkinek" – mondta öblös férfihangon a transzvesztita Lady Dömper A pornó világa című beszélgetést felvezetve. Izzadó tizenévesek és többek közt Budapest nagyon trendi arcai voltak kíváncsiak a kedd esti eseményre, az éjszakából ismert Lady Dömper a pornófotós Antal Gergővel beszélgetett a Kolorban. Már önmagában az érdekes, hogy van valaki a pornósok háttérmunkásai közül, aki az arcát adja a munkájához. Hogy mennyire tűnt ígéretesnek a transzvesztita és a pornófotós beszélgetése, azt a létszám is bizonyítja: több mint százan voltak kíváncsiak erre a beszélgetésre.

Lady Dömper piros ruciban, szilvásgombócra emlékeztető mikrofonnal az arcánál állt a színpadon, és a frizurájáról kezdett el beszélni. A parókájáról magyarázta, hogy Mónika showra készült, mert az Alteregóban már előadtak a lányokkal egy Mónika showt. "Mint Diana Ross keresztanyja a Mardi Grasszon" – mondta magáról Lady Dömper a szemkiütő piros felsőjére célozva, és azzal folytatta, hogy a blúz egy szoknya volt régen, csak kihízta. Maga is viccelődött azzal, hogy jól összerakták a travit a pornófotóssal, mi lesz ebből – eközben saját magáról, pontosabban férfi énjéről mutat fotókat a kivetítőkön. "Gergőről nem tudok mondani semmit, kétszer találkoztunk" – folytatta Lady Dömper, és leültette maga mellé a fuck like somebody's filming-pólót viselő Antal Gergő Alient. "Kérdés, hogyan indult a karriered Gergő? Ez kicsit Budapest tévés, jó, hogy bezárták azt a szart, mert meghívnának vendégnek" – kezdte a beszélgetést a transzvesztita. "Megpróbáljuk diszkréten, néhányszor majd egy fasz elfüttyen."

"Vágyom arra, hogy merev pénisszel élvezzem végig a fotózást"

A pornófotós az Alien becenévről beszélt először, ami régi beceneve, és "a számítógépes világból jött". Nagyon érdekelte a pornó világa, kicsit jobban, mint a közönségben ülőket. Olyannyira, hogy rajongásának eleget téve megalapította a Machomédiát, aminek a nevét valamiért az egész beszélgetés alatt nem mondta ki. Légkondis irodában dolgozott, és nem is gondolta, hogy fotózni fog. Az internetes vállalkozásának köszönhetően került közelebb a pornósokhoz, akik befogadták, és véletlenül pont találkozott olyanokkal, akik kitanították fotósnak. "Külön melléktermékként adják el a fotókat. Egyszerre készülnek a filmmel, és ha rossz, akkor meg kell ismételni, akár másnap" – mondta, és hozzátette, főleg Magyarországon forgat külföldi stábokkal, Budapest és Prága a két jellemző helyszín. A fotós A-kategóriás mainstream pornófilmeken dolgozik, ezt példával definiálta. "Ha négy ujjal van benne a másikban az oké, de öttel már nem oké Amerikában. A vizelet még szalonképesnek számít, de nem annyira gyakori" – válaszolta arra a kérdésre, hogy pontosan milyen jeleneteket fotóz. "A műsor után a piszoárban is lehet kitűnő képeket felvenni akkor" – vágta rá Lady Dömper. A kivetítőn eközben Az ötödik elem pornóverziójáról készült fotókat vetítették, amit egyébként Fóton forgattak évekkel ezelőtt. A fotós tíz éve fotózza a pornófilmek jeleneit, Lady Dömper pedig feltette a kérdést, ami talán minden résztvevőt érdekelt: mégis hány pornószínésznő volt meg? A fotós barátnője is jelen volt az eseményen, válaszként tíz-tizenöt pornószínésznőt mondott az interjúalany – előtte hozzátette, a barátnője, akivel másfél éve vannak együtt, tud ezekről.

Arról is beszélt, hogy nem nagy a szakma, szervezetlen az, hogy őt hogyan találják meg. A legelső pornós munkáját úgy kapta, hogy az egyik neves amerikai rendező, aki Budapesten forgatott, meglátta a munkáját, és megkereste. A kivetítőn közben Antal Gergőt látni munka közben, többek közt iszonyatos műtősfiú ruhában pucsít egy kanapén, hogy megmutassa a pornószínésznőnek, milyen pózban akarja őt látni. Azt is elmondja, mennyire nem egyszerű a lányokkal, előfordul, hogy hiába közös az anyanyelvük, mégsem beszélnek közös nyelvet. "Vágyom arra, hogy merev pénisszel élvezzem végig a fotózást. Munka közben nagyon ritkán van ilyen. Néhány órát végigvárunk amíg mindenki elkészül, smink, bemosakodás, aztán imádkozni kell, hogy kezdjenek egymással valamit. Órák telnek el, mire húsz percnyi anyagot felveszünk." Antal a személyes kérdésekre is ugyanúgy válaszolt, mint a szakmaiakra, áhítattal beszélt arról, mi is kell ahhoz, hogy valaki jó pornófotós legyen. "Nekem muszáj látnom a puncit, jó szögből muszáj látnom, ehhez kell, hogy a punci ízlés kifejlődjön. A fejemben van, hogy ez hogy lenne szép."

A fény miatt fontos a pornószínészek farokmérete

A fotós tapasztalatai szerint ma már vannak Magyarországon olyan 14-16 éves lányok, akik Michelle Wildok akarnak lenni, és ez a fő motivációjuk a pornózásra. Az Egyesült Államokban a pornószínésznők motivációja szerinte főleg a pénz, bár ez nyilvánvalóan itthon is ugyanúgy megvan. Budapesten a pornóipar körülbelül 5 évvel ezelőtt kezdődött hanyatlása előtt négyszáz-ötszáz eurót (118 648 Ft -148 311 Ft) fizettek egy jelenetért, ugyanezért az Államokban akár ezer dollárt (227 890 Ft) is lehetett keresni. A beszélgetés arról is szólt, hogy ő hogyan érzi magát, és mit lát a szakmából fotósként. Néha úgy érzi, csak csinálják a pornófilmeket, de nincs visszajelzés a rajongóktól. Bevallja, hogy illúziót gyártanak, amiben kényelmetlen szexpózokban dugnak a színészek, hogy a kamerában jól látszódjon. Ezért fontos a pornószínészek farokmérete is.

"A fény szempontjából fontos a méret, hogy messziről is lehessen látni." A bennfentes szakmai véleménye szerint a pornószínésznők gyorsabban használódnak, a fiúk sokkal hosszabban tudnak a szakmában maradni. A lányok átlagosan két évig alkalmasak, az évek múlásával a fizikai paraméterek is megváltoznak. A felkapott színésznők akár havi húsz napot is forgathatnak, és akkor tényleg sztárnak érezhetik magukat, mert olyan "mintha roadshown lennének, minden nap viszik őket". A férfiaknak egész más a helyzetük a szakmában. Tízezerből egy férfit lehet találni, akinek természetes tehetsége van a pornóhoz, azaz akkor áll a farka, amikor ő akarja. Ez ugyanis nem igazi szexuális izgalom, és nem kedvfüggő a merevedés – ennek nehézségét Kovi élő pornóforgatása mutatta meg. "Azt látom, hogy akik bármivel próbálkoznak, rövid távon elbuknak, ha bedobnak egy kéket (Viagra) vagy szúrják magukat" – adta válaszul Lady Dömpernek arra a kérdésre, mit használnak a pornószínészek a tartós merevedéshez. Ekkor körülbelül az ötvenedik percnél tartott a beszélgetés, amikor kicsit lapossá vált az egész, hiába volt egy szájbaélvezés jelenet a kivetítőkön. A levegőtlen terem miatt gyakorlatilag mindenki laposan pislogott és ásítozott, a téma pedig ilyen részletekbe menően egy óránál tovább teljesen kimerítőnek tűnt.

A kivetítőn látott szájbaélvezésről magyarázott tovább Antal Gergő, aki úgy látja, hogy ha nincs élvezés a filmben, akkor az eladhatatlan – nőket és férfiakat is egyaránt érdekel a spermás lezárás. A válaszával kissé ellentmondásba keveredett önmagával. Az interneten nincs férfi és nő, csak IP-címek, a pornómegosztó oldalakon pedig lehetetlen nyomon követni, mit néznek a nők és a férfiak, milyen jeleneteket várnak el. Ráadásul korábban arról beszélt Lady Dömpernek, hogy hiányzik a visszajelzés a rajongóktól. A beszélgetés végén a pornó hatásait elemezgették, a fotós az akciófilmekhez hasonlította a pornót: ahogy az akciófilmekben a jó lelövi a gonoszt, az életben sincs így. "Most már az emberek a pornót veszik alapul, oktatófilmnek nézik, ráadásul könnyen hozzá lehet férni" – mondta a fotós, és hozzátette, mindenki maga dönti el, mit kezd a pornófilmben látott kockákkal. Véleménye szerint a szülők felelősségén is sok múlik, minél inkább tiltott, annál izgalmasabb lesz.