18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Veszélyesek is lehetnek a szexuális segédeszközök

2013.06.07. 20:18 Módosítva: 2013.06.07. 21:20
Játékszernek is hívjuk a szexuális segédeszközöket, pedig bőven okozhatnak komoly sérüléseket is, ha nem megfelelően használja őket az ember. Már a vásárlásnál sem mindegy, hogy milyen terméket választ, és nem csak a szadomazo eszközök okozhatnak bajt. Összegyűjtöttük, mikre figyeljen oda.

Veszélyes adalékanyagok

Szexuális segédeszközökből sajnos az itthoni kínálat nem túl kecsegtető, javarészt még mindig az olcsó és gagyi szexjátékokkal vannak tele a boltok. A legtöbb egészségre ártalmas, ismeretlen adalékanyagokat tartalmazó műanyagokból, latexből készülnek, amik nemcsak allergiás tüneteket okozhatnak, de felboríthatják a hormonháztartást is. Az adalékanyagok egy idő után elszíneződnek, bomlani kezdenek, úgyhogy komoly egészségügyi kockázattal járnak. Nem beszélve arról, hogy a fertőtleníteni sem lehet rendesen, pedig a segédeszköz mélyedéseiben rendesen összegyűlnek a gombák, baktériumok és testnedvek.

Tipp:

- Vásároljon szilikon, üveg, kerámia, bőrbarát műanyagból vagy bőrbarát gumiból készült segédeszközöket. Ugyan kétszer annyiba kerülnek, mint a gagyi játékszerek, de egészségügyi szempontból kifizetődőbb.

- Ha mégis ismeretlen összetevőjű műanyagot vesz, akkor minden használat előtt húzzon rá óvszert.

Illegális ajzószerek

Életveszélyesek lehetnek az interneten kínálgatott potencianövelő gyógyszerek is, amiket javarészt külföldről szereznek be a nepperek. Bár állítják, hogy a tabletta nem hamisított, az is előfordul, hogy cementet vagy toxikus anyagot, akár még kábítószert is kevernek az anyaghoz.

Tipp:

- Egy szívbeteg ember számára még egy eredeti ajzószer is végzetes lehet, úgyhogy a potencianövelők szedése előtt mindenképp ki kell kérni az orvos tanácsát, és csak gyógyszertárban vásárolt terméket szabad bevenni. A szakemberek még a szexshopokban árusított szereket is fenntartással kezelik.

Nem megfelelő használat

Leginkább a szadomazo termékeknél szokott előfordulni, hogy a kezdők, vagy a túlzottan beindult haladók komoly sérüléseket okoznak egymásnak. Bár a köznyelv játékszereknek hívja, a korbácsok, paskolók és egyéb hasonló eszközök erőteljes fájdalmat tudnak okozni, de akár vérző sebet is, ami súlyosabb szövődményeket is okozhat. És hát ott van ugye a kötözős/fulladásos szex, ahol is egy rosszul megkötött csomó miatt oxigénhiányos állapot következhet be, és akár halállal is végződhet.

De nem kell egyből a szadomazo cuccokig elmenni: egy análtágító nem megfelelő használata, vagy egy méreten felüli vibrátor is veszélyes lehet, ha nem tisztítjuk minden játaszadozás után és előtt, és nem használunk síkosítót. A végbélnyílás, a hüvelynyílás és akár a gát is berepedezhet, sőt, belső sérülések is keletkezhetnek, amik csak addig nem tűnnek komolynak, míg a szövődmények meg nem jelennek.