Gumival szinte semmit nem érez a szexből, írta az egyik olvasó, és arra keresi a választ, mit tehetne az élvezetesebb szexért. A szexológus szerint a megfelelő méretű kotonnal egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz, azonban még ez is kevés lehet. A kotonos szex problémáira keressük a megoldást.

A kotonnal való szex senkinek sem a kedvence, lassabban élveznek el a férfiak és a nők is, de nem ritka az sem, ha egyáltalán nem jön össze az orgazmus. Olvasónk a levelében amiatt panaszkodik, hogy semmit nem érez a szexből, nem tud elélvezni gumiban. Ezzel a problémával nincs egyedül, a nőknek sem annyira kényelmes az óvszerrel való szex.

"Én nem növelni szeretném az aktus idejét hanem leszorítani, ennek legnagyobb akadálya az, hogy a gumi miatt körülbelül semmit sem érzek. Próbáltam extra vékonyat is, de nem sok sikerrel. Gyakran van, hogy el sem tudok menni, és kézzel kell befejeznem" – áll a levélben. Akár egyéjszakáról, akár párkapcsolatról van szó, nem lehet elégszer hangsúlyozni a védekezés fontosságát, nemcsak a nem várt terhesség miatt. Általában az a jellemző, hogy a párkapcsolatok első hónapjaiban a koton része a szexnek, az óvszer nélküli szexszel a felek gyakorlatilag teljes bizalmat adnak egymásnak. De amíg ez nem történik meg, marad a gumi, és az azzal kapcsolatos parák. A szexológus tapasztalata az, hogy élvezetesebbé tehető a szex megfelelő kotonnal, aminek csak az álszemérem szabhat gátat – ami miatt nem mernek kérdezni, amikor kotont vásárolnak.

"Ha az összes gumit kipróbálta, és egyik se jött be, de tartós kapcsolatban él, akkor a fogamzásgátlásnak más formáit kell kipróbálni. És nem csak tabletta létezik. A pasik állandóan panaszkodnak, hogy gumiban nem jó. Sokféle méretű, ízű, textúrájú, és anyagvastagságú koton közül lehet választani, de az álszemérem – pasik esetében még inkább – erős! Bemegy a boltba, és vörös fülekkel lekap egyet a polcról, anélkül, hogy elolvasná, mit vesz. Saját tapasztalat alapján merem állítani, megfelelő óvszerben pont olyan frenetikus lehet a szexuális együttlét, mint koton nélkül. A szex a legönzőbb játék a földön, de akkor az olyan is. Ha a legönzetlenebbül a másikra figyelve szeretkezünk, akkor a világ legjobb dolga is lehet" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és hozzátette, nem ciki elolvasni a koton dobozát, amiből kiderülhet, szűk lesz vagy tág.

Hogy hogyan fejezik be a szexet, a párokon múlik, de ha valakinek nem jó úgy, ahogyan csinálják, csak a megbeszélés segíthet. A házasságok, párkapcsolatok sokadik évében is megtörténik, hogy a férfi elvélvezés után be is fejezi, természetesen ugyanezt megteszik nők is. A szakember szerint teljesen természetes élettani tényező, hogy a késztetés hirtelen lezuhan, és már nincs kedv a továbbiakhoz. Ez ellen csak azzal lehet tenni, ha a kielégülés után erőt vesz magán a partner, és foglalkozik a másikkal.