A legtöbb férfi nem érti, mi szükség van a kielégülés eljátszására az ágyban, pedig a nők szempontjából nézve az okok nagyon is egyszerűek: mindent meg akarnak adni a partnerüknek, miközben attól tartanak, ha fény derülne orgazmus-zavarukra, a pasik rosszul kezelnék a helyzetet. A félelmük pedig nem is alaptalan. Összeszedtük, miért színlelik a csajok az orgazmust:

Mert fokozni akarják az izgalmat

A legtöbb nőnek (főleg, ha szerelemből szexelnek) általában fontosabb a partnerük kielégülése, mint saját maguké. Nem is nagyon törik magukat az ügy érdekében, nem az orgazmus élménye miatt szexelnek, hanem, mert így érzik magukat igazi nőnek, így érzik, hogy kellenek a másiknak. Emiatt jóval több figyelemmel is fordulnak a férfi felé, mindent meg akarnak neki adni, minél jobban felizgatni – és mivel egy pasi sokkal intenzívebben éli meg az élményt akkor, ha azt tapasztalja, kielégítette partnerét, a nő úgy is tesz, mintha ez valóban megtörtént volna.

Mert kényelmesebb színlelni

Egy fárasztó nap után a libidó rendesen padlót tud fogni, ám meglehet, a másik szexuális étvágya meg az egekben van. A nők ilyenkor előre tudják, hogy képtelenek lesznek úgyis az orgazmusra, úgyhogy három megoldás marad: a teljes elutasítás, a látványosan "muszáj szex", vagy kedvére tenni a másiknak, és sürgetés helyett (hogy minél előbb végezzen, aztán alvás) pár perc múlva eljátszani az orgazmust. Az utóbbi sok nő számára kényelmesebb és kedvesebb megoldásnak tűnik.

Mert félnek a szakítástól

Az egyik legáltalánosabb oka az orgazmus színlelésének a konfliktustól való félelem. A legtöbb férfi nem igazán érti, miért szimulálnak a nők, miért nem lehet elmondani, hogy egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán adódott még a partnerének orgazmusa. De ha megkérdezzük őket, hogy leélnék-e az életüket egy orgazmuszavarral küzdő nővel, aki őszintén bevallja, hogy nehézségei vannak ezen a téren, vagy inkább olyat választanának, aki élvezi (vagy legalábbis azt mutatja, hogy élvezi) a szexet, a válasz mindenki számára egyértelmű lenne.

Mert nem akarják lerombolni a férfi önértékelését

Sok pasi úgy gondolja, az ő sara, ha a partnere nem elégül ki, úgyhogy már egy sikertelen próbálkozás is tudja rombolni az önértékelésüket, az meg pláne, ha a másiknak sorozatban nincsen orgazmusa. Ebben az esetben is könnyebb színlelni, mint ápolgatni a férfi önérzetét, vagy úgy tálalni dolgot, hogy az ne bántsa feleslegesen a pasit.

Mert úgy gondolják, mindenki ezt csinálja

Sajnos még mindig kerülnek ki nők olyan családokból, ahol a szexualitás tabu téma, vagy az élvezet egyértelműen a férfiak privilégiuma. Az internet tele van tanácsokkal, hogyan lehet színlelni az orgazmust, és a legtöbb pornó se szól másról, csak sikongatva szimuláló nőkről. Nem is csoda, ha sokan úgy gondolják, ez a normális: a férfiak élveznek, a nők pedig színésznőbe mennek át.