Nem tükörképei egymásnak, így nincs két egyforma női mell, és ez teljesen normális. Ahogy az is, hogy szexuális izgalom hatására sötétebbé válik, és hogy szőrszálak nőhetnek ott is. Nemcsak szexuális izgalomtól lesznek merevek, hanem akkor is, ha hideg van, vagy ha csak a ruha dörzsöli.

Mellbimbója mindenkinek van, sokaknak ez a terület valóban erogén zóna, és a nők akár orgazmust is képesek átélni pusztán a mellek stimulálásától. A Kinkly összeszedte mindazt, amit jó tudni a női mellbimbókról.

Nincs két egyforma mell

Nincs két egyforma mell, és nincs két egyforma mellbimbó sem, azaz nem egymás tükörképei, és ez teljesen normális. A legtöbb nőnek, főleg a menstruáció környékén látható jobban, hogy másfeles a melle. Van, akinek legalább háromszor nagyobb az egyik melle a másiknál, és ez is teljesen normális.

Izgatásra sötétebb lesz

Izgatásra sötétebb lesz a mellbimbó, a legtöbb nőnek alapállapotban halvány rózsaszín színű ez a terület, de van akinek barna, sötétbarna, vöröses. Egyes kultúrákban a nők direkt sötétebbre festik a mellbimbójuk udvarát, csak hogy a férfiak számára vonzóbbak legyenek.

A mirigyek antibakteriális hatóanyagot tartalmaznak

Körülbelül 15-20 nyílás van a mellbimbón, az udvaron lévő kis dudorok egy része tejcsatorna, egy része pedig az úgynevezett Montgomery-mirigy. A mirigyek antibakteriális hatóanyagot tartalmaznak, az anyatejben megtalálható ellenanyagokkal és immunsejtekkel együtt tökéletes védelmet nyújt a csecsemőknek.

Normális, hogy ott szőrszálak nőnek

Az ember egész testét szőrszálak borítják, egyénenként változik, mennyire erősek, vagy mennyire pihések. A női mellbimbók körüli szőrszálak általában láthatatlanok, vannak olyanok, akiknek ez kicsit erősebb, sötétebb színű. Ha szőrszál fajtához kellene hasonlítani, akkor a szempilla lenne a megfelelő a mellbimbó körüli szőrök leírására.

Tévhit, hogy csak szexuális gerjedelemre merevednek

Tévhit, hogy csak szexuális izgalom hatására merevedik a mellbimbó. A mellek több okból is erektálhatnak, például ha ruha dörzsöli, vagy ha hideg van. Vannak olyan nők, akiknek szexuális izgalom hatására sem merevedik meg a mellbimbójuk, orgazmus közben sem, ez ugyan ritka, de előfordul.

A létszám feletti mellbimbó egyáltalán nem ritka

Hébe-hóba találkozni olyanokkal, akiknek kettőnél több mellbimbójuk nőtt, a statisztika szerint a férfiaknál gyakoribb mint a nőknél. Állítólag 18 férfiből egynek több mellbimbója van a kelleténél, és körülbelül 50 nőből egynek. Az extra mellbimbók a hasnál is nőnek, de van, akinek például a lábán van – ez leírva nagyjából annyira hihető, mint hogy 5-6 mellbimbó is nőhet az emberen itt-ott, pedig. A létszám feletti bimbók főemlősökön, rágcsálókon és kérődző állatokon is láthatók.