18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az 1680-as évek szexkönyve igen mocskos

2013.07.13. 12:33
A The School of Venus eredetileg francia, a képek alapján ez lehet az európai Kámaszútra. A történet szerint egy tapasztalatlan szűz lány és a jóval tapasztaltabb unokatestvére beszélget a szexről, szókimondóan. A könyvet egy az egyben végig lehet olvasni a Google Bookson.

A The School of Venus című 1668-as könyv a korai, európai Kámaszútra lehetett, a Google Bookson ingyen végig lehet olvasni – írja a Jezebel. A 166 oldalas könyv egy  tizenéves lány és a tapasztaltabb unokatestvérének párbeszéde a szexualitásról. A könyv anno franciául jelent meg, amit később angolra fordítottak. Először Samuel Pepys, a hírhedt nőcsábász írt naplójában a könyvről 1668-ban. A férfi, aki egyébként távcsővel járt a templomba, hogy a nőket bámulja, belepirult  a The School of Venus olvasgatásába a könyvárusnál. Majd az olvasottak annyira nem hagyták nyugodni, hogy végül visszament, és megvette a könyvet. A borítón már világossá válik, mi a könyv témája, nők állnak egy bolt pultjára emlékeztető pult előtt, ahol kolbászok helyett péniszek hevernek.

SchoolOfVenus.jpg.CROP.original-original

Két női karakternek köszönhetően ismerhetjük meg a 17. századi nők szexualitását, egyikük Katherine, a még szűz, de kíváncsi szépség, a másik az idősebb, tapasztaltabb, már férjes nő, Frances. Frances arra kéri a szűz lányt, hogy egy reggel egyedül fedezze fel a saját testét. Többek közt például arról is szó esik, mekkora hülyeség, hogy a nő nem élvezheti a férfiakat házasság előtt. Katherine erre csak annyit reagál naívan, ő a körülötte lévő férfiak társaságát, mint az unokatestvérei, apja és a többi, kedveli. Frances természetesen elmagyarázza neki, mit értett az élvezés alatt valójában. Az is kiderült, hogy Katherine apja a cselédlánnyal is csinálja, az anyjának pedig számos privát férfi barátja van. Frances arra kéri a tapasztalatlan unokatestvérét, hogy szerezzen egy férfi szeretőt, aki tudja tartani a száját, és nem fecseg.

A szexpózokról is szó esik a könyvben, amit egy ismeretlen szerző írt, részletesen taglalja, milyen a talicska pózban csinálni, térdelve, oldaltól, vagy ha a nő egyik lába az égben van, illetve, hogy milyen hátulról, ülve. Így az a tévhit, hogy akkoriban maximum misszionárius pózban csinálták, egyértelműen megdől. Az illusztrációkat nézve valóban olyan, mintha csak a Káma-szútrát lapozgatnánk, ráadásul a könyv elég szókimondó: az angol nyelv legcsúnyábbnak tekintett szava a Cunt (pina) is gyakran felbukkan benne. A nők többszörös orgazmusáról és a csiklóról is esik szó bőven.