Olvasónk tesztelte, milyen is a hüvelyizom torna gésagolyókkal és anál gyöngysorral. A gésagolyókkal komoly problémája akadt, az anál gyöngysorral azonban működik a torna.

Amikor a hüvelyizmok erősítéséről van szó, általában férfiak szólalnak meg, és mondják el a pontos instrukciókat. Azok a nők pedig, akik írnak a hüvelyizom tornáról, soha nem egyes szám első személyben teszik, mintha még soha nem próbálták volna ki, amiről írnak. Kétféle módon teszteltük a hüvelyizom tortnáztatást, anál gyöngysorral és üveg gésagolyókkal. Arra voltunk kíváncsiak, működik-e a rengeteg okoskodás, vagy az egész csak humbug. "Szakemberek tanácsát követve kétféle hüvelyizom erősítő gyakorlatot próbáltam, az egyiket az úgynevezett anál gyöngysorral, a másikat pedig 2,5 centi átmérőjű üveg gésagolyókkal. Azért az üveget választottam, mert az volt az egyetlen, amire egész biztos nem leszek allergiás, és láthatóan könnyen tisztítható" – írta a tesztelő Velvet-olvasó nő, aki először az anál gyöngysort próbálta ki.

"Unalmas hétfő délutánra tökéletes időtöltésnek ígérkezett az anál gyöngysorral való barátkozás. Az elsőre kicsit sem bizalomgerjesztő izé a csomagból kibontva ipari gumi szagot árasztott. A használati utasításnak megfelelően rendesen megmostam, és fertőtlenítettem a kifejezetten erre való folyadékkal – a szaga sajnos maradt. A gyakorlatsort az anál füzér nagyobb golyóival kellett kezdeni, az első négyet kellett a hüvelybe tenni és bent tartani. A feladat szerint aztán addig kell kifelé nyomni, amíg ki nem jön mind a négy golyó magától, ezt pedig a hüvely összeszorításával és elengedésével kellett megoldani. Ezt különösebben nem kellett gyakorolnom, azonnal kijött, bent is tudtam tartani, így ugrottam egyet a feladatsoron, és rátértem a következőre. Az anál gyöngysor kisebbik golyós részeivel kellett ugyanezt elismételni. Betenni, bent tartani, majd kinyomni. Annál kevés viccesebb dolog van, mint amikor az ember lába közül kilóg egy ilyen gyöngysor vége. A látványról az ugrott be, hogy ilyen erővel a nagyitól kapott gyöngysorral is próbálkozhatnék, mert tulajdonképpen semmi különbség a kettő között. Az ékszer legalább nem gumiszagú. Visszatérve a tornáztatásra, miután ezzel a gyakorlattal is viszonylag hamar végeztem, és ahogy azt kellett, háromszor elismételtem, tovább ugrottam az üveg gésagolyókra."

A gésagolyókat gyógyászati eszközként is be lehet szerezni, elvileg a gésagolyókkal való edzés a kor előrehaladtával számos betegséget is megelőzhet, szülő nőknek és inkontinenciával küzdő kisnyugdíjasoknak is csak jót tesz. A szakértők tanácsa szerint a nagyobb golyóktól érdemes a kisebbek felé haladni, és bent kell tudni tartani – de hogy hogyan pontosan, arról több infót nem tudni.

"A lehető legegyszerűbbet választottam, a két darab 2,5 centi átmérőjű üveg gésagolyókat semmi nem köt össze, zsinórjuk sincs. Ezek azok a tények, amik kisebb pánikot okoztak később. A felhelyezés pofonegyszerű, a feladat szerint fel kell helyezni a golyókat, és meg kell tudni tartani azokat. Tehát bent kell tartani a golyókat, a hüvelyizmokat szorosan összezárva, és ez elméletileg olyan érzés lesz, mintha valami épp csusszanna ki valami. Állítólag idővel tényleg kicsúsznak maguktól, és legalább 10-15 percig bent kell azokat tartani. Állítólag. A golyók nem akartak kijönni egy órán belül sem, egyáltalán nem. Körülbelül egy órán keresztül ültem abban a kétségbeejtő szituban, hogy van bennem két üveggolyó, amit majd a balesetin fognak belőlem kioperálni. Ezt a szituációt elkerülve egy dolog járt a fejemben, hogy akkor kis kinyomom magamból, ha beledöglök. Végül persze a művelet sikerült, de az életben többet ezzel nem fogok próbálkozni."

A tapasztalattal szemben a szakértő oldalakon mindenki emlegeti a speciális technikát, hogy hogyan lehet mozgatni a gésagolyókat a hüvelyben, erről azonban senki nem számol be részletesen. Pedig elvileg gyógyászati célból is kifejezetten ajánlják akármilyen korban a gésagolyókat. Az anál gyöngysorral való edzés ezzel szemben megfelelőnek tűnik, de azzal nem lehet például piacra menni bevásárolni, szemben a gésagolyókkal.