7500 férfit és nőt kérdezett meg a német IZA kutatóintézet a szexuális szokásaikról. A felmérésből az derült ki, hogy akik teljes munkaidőben dolgoznak, kétszer annyit szexelnek, mint azok, akik részmunkaidőben dolgoznak.

A német IZA kutatóintézet jutott arra a megállapításra, hogy azok, akiknek több pénzük van, többet szexelnek. Az intézet a szexuális aktivitás és a bérek közti összefüggést vizsgálta a 26 és 50 év közötti férfiakon és nőkön. A felmérésből kiderült, hogy azok, akik legalább hetente négyszer szexelnek, 3,2%-kal többet keresnek azoknál, akik hetente csak egyszer csinálják.

Összesen 7500 német háztartásba küldték el a kérdőívet, a résztvevőktől azt kérdezték, milyen gyakran szexelnek, hány évesek, milyen a szexuális irányultságuk, van-e egészségügyi problémájuk. A vallásukra is rákérdeztek azon kívül, hogy mennyit dolgoznak, és mennyit keresnek. A 47 oldalas kiértékelés lényege szerint azok, akik részmunkaidőben dolgoznak, hiába van több idejük, mégsem szexelnek annyit, mint azok, akik teljes munkaidőben dolgoznak. A teljes munkaidősök kereken kétszer annyit szexelnek, mint a részmunkaidősök.

A német kutatás hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis az nem derül ki, hogy a teljes munkaidőben dolgozók párkapcsolatban élnek-e nemi életet, vagy kurváznak, esetleg mindkettő. Ez a részmunkaidősökre is vonatkozik, de azt beleszámítva, hogy azok, akik rengeteget dolgoznak, valószínűleg stresszesebbek, és a gőzt máshogy is kieresztik, mint otthon. Plusz azt is érdemes belekalkulálni, hogy a tartós stressz alatt élő férfiak és nők aligha kívánják a testiséget, például ha egy nő, aki a gyerekei, családi teendői miatt dolgozik részmunkaidőben, valószínűleg nem négyszer fogja széttenni a lábát hetente az urának. Biztosan vannak, akiknek ez megy, de általában a stressz és a feszültség nem feltétlenül a szexben oldódik fel.

Az életkori különbségeket is bele kell számítani, mivel 26 és 50 év közöttieket kérdeztek, értelemszerűen át kell gondolni, hogy feltehetően a fiatalabb korosztály húzza fel a statisztikát. A kutatás során nem találtak összefüggést a szexuális orientáció, a munka fajtája és a végzettség között, csak a bérek és a szexuális aktivitás kapcsolata derült ki a számokból. A teljes kutatást ide kattintva láthatja.