David Woolfall fotós interjúkat készített a legnépszerűbb erotikus novellák írónőivel, és lefotózta őket. Kiderült, hogy van köztük könyvtárosnő, templomba járó anyuka, de még biztosítási ügynökségnél dolgozó nő is. Egyikük sem latexban sétálgató domina.

Szerény anyák, könyvtárosnők, templombajáró nők írják a legnépszerűbb erotikus könyveket, derül ki David Woolfall Kinky Boots című projektjéből. A fotósorozatból kiderül – amit ide kattintva megnézhet –, hogy napjaink legolvasottabb mocskos könyveit olyan nők írják, akik teljesen hétköznapi életet élnek, túlnyomórészt félénk nők, akik háztartásbeli anyukák, nővérek, könyvtárosok, de még biztosítási ügynök is van köztük. A fotókat kísérő interjúkból kiderül, hogy a legtöbben attól tartanak, hogy összemossák a nevüket mindazzal, amit írtak – mindannyian álnéven írják a szexuális tartalmakat. Attól félnek, hogy az olvasók azt hiszik majd, a könyv lapjai az író valódi életét tükrözi, és majd lekurvázzák őket. Holott erről szó sincs, olyannyira nincs, hogy egyikük például azt nyilatkozta a fotósnak, csak olyan dolgokról ír, amiket soha nem próbálna ki, és eszébe sem jutna, mindez csak fantázia.

"Meglehetősen pikáns gyönyörről a kedvenc kávézómban ülve írok, kezemben a laptoppal, és olyan szavakat írok le, amiket sosem mondtam ki, és soha nem is szeretnék" – mondta a Kay Jaybee néven ismert írónő, aki a közvetlen környezetével sem osztja meg műveit. Vele szemben Lexie Bay, aki ügyfélszolgálati menedzserként dolgozik egy biztosítási cégnél, elmondja a munkahelyén, mivel foglalkozik a szabadidejében. Szokatlan hobbiját a kollégái támogatják, Lexie Bay tiniregényeket ír, amik csöpögnek a szerelemtől és az erotikától, mindez természetesen a fantáziájának köszönhető. A szenvedélyes történeteit a mindennapokban tapasztalt apró momentumok ihletik, például egy felhúzott szemöldök, egy összekacsintás az utcán.

Nem sétálunk fűzőben és hosszú szárú csizmákban, nem hadonászunk ostrorral" – mondta  Lucy Felthouse, aki szintén az erotikus irodalom egyik népszerű írója. Lavinia Lewis például önmagát egy félénk walesi nőnek írja le, ő akkor fedezte fel a műfajt, amikor elolvasta a Twilight-trilógiát. Olyan írónő is akad köztük, aki amikor visszaolvasta, hogyan írt le egy szeretkezést, kicsit elszégyellte magát. Victoria Blisse pedig templomba járó egyszerű családanya, akinek hősnői mindig telt nők. "Rosszul vagyok, ha vékony, nagymellű, hosszú combú nőkről olvasok. Szóval olyan nőkről írok, mint amilyen én vagyok, nőkről, akiknek van hasuk, nagy a mellük és nagy a hátsójuk" – mondta az interjúban. Amikor épp nem erorikus novellát ír, akkor kilencéves lányával és férjével foglalkozik, továbbá templomba jár. "Úgy gondolom, hogy a szex Istentől kapott ajándék, a szerelem és a szex kéz a kézben járnak. Nem érzem, hogy konfliktus lenne a munkám és a vallásom közt."