A mellek izgatásakor oxitocin hormon termelődik az agyban, a mellbimbók összehúzódnak, a hüvely pedig nedvesedni kezd. Mindez csak akkor történik, ha a melleket megfelelően ingerlik, a szerkesztőségbe érkezett olvasói levél és a nem reprezentatív körkérdésre adott válasz szerint az a jó, ha eleinte finoman nyúlnak a mellekhez.

"Attól elélveztem, ahogy végigsimította a mellbimbómat"

A nagy, látványos mellek iránti rajongás ideig-óráig esik jól a mellek tulajdonosának, derül ki az egyik olvasói levelünkből. A levélíró szerint a tanulság az, nem mindegy, hogyan közeledik a mellekhez a másik, a cibálás, pofozgatás, ráncigálás helyett egész másfajta érintés okoz élvezetet a legtöbb nőnek.

"Nagy melleket örököltem, amit imádnak a pasik, kivétel nélkül minden pasim odavan értük. Csakhogy a melleim bámulásával, imádatával azt érzem, hogy háttébe szorul az, hogy én milyen ember vagyok, csak a melleim fontosak. Ráadásul sok pasim azonnal nekiesik a melleimnek szex közben, és sokszor nem esik jól, amit csinálnak. Volt egyvalaki, aki finoman, lágyan nyúlt a melleimhez, és már attól elélveztem, ahogy végigsimította a mellbimbómat, de ez nagyon ritka" – írta az egyik Velvet-olvasó nő, aki névtelen szeretne maradni. Problémájával nincs egyedül, derült ki a rögtönzött, nem reprezentatív felmérésénkből. Több nőt is megkérdeztünk a témáról, hogyan jó a mellekhez közeledni, kinek, mi esik jól szex közben. A válaszok eléggé eltérnek, abban azonban mind egyetértettek egymástól függetlenül, hogy lassan, finoman szeretik a kezdő simogatásokat. Aztán teljesen mindegy, mi történik.

Az agykutatók korábban kimutatták, hogy a mellek izgatásával az agyban ugyanaz a terület aktiválódik a nőknél, mint amikor a kisajkakat, hüvelytornácot és a csiklót izgatják. A felmérést ugyan csak 200 főn végezték, de mivel több nő is vallja, hogy képes akár a mellei izgatásával orgazmust átélni, a felmérésnek feltehetően van alapja. A mellek izgatásával a fiziológiai folyamatok beindulnak, a hüvely nedvesedni kezd, oxitocin hormon termelődik az agyban, ami a nőknél az orgazmusnál tapasztalható hüvelyösszehúzódást is eredményezhet. Ez tulajdonképpen a mellek izgatásával elérhető orgazmus. A mellbimbók gyengéd dörzsölése, harapdálása minden nőnél összehúzódást eredményez, az összehúzódást a már említett oxitocin hormon eredményezi, ami a mellek izgatásának hatására felszabadul a szervezetben.

Van, aki szerint ez pasifüggő, van aki nem is hagyja, hogy hozzáérjenek a melléhez

"Van akitől nem is tudod máshogy elképzelni, csak finoman, mástól meg csak kicsit durvábban, ez pasi függő, pasija válogatja" – válaszolta az egyik Velvet-olvasó nő a megkérdezésünkre. Hozzátette, hogy a menstruáció ez alól kivétel, mert amikor a hormonok miatt megnőnek a mellei, semmilyen érintés nem esik jól.

"Nem hagyom, nem akarom, hogy szex közben megnyalja, megpuszilja a melleimet, vagy csak hozzáérjenek. Utálom, és tudom, hogy nem normális az érzés, de ha valaki hozzáér, az nekem olyan, mint amikor valaki nem szereti az autóban olvasni, sokáig lefelé nézni. Nem fizikaliag van ezzel bajom, hanem valami egész más ez. A férjem ebben partner, már hozzászokott, tudja, mi esik nekem jól" – írja K. a levelében. Az egyik válaszadó azt írta, ő attól kap ideggörcsöt, amikor a partnere a menstruáció előtti 1-2 napban egyfolytában a melleivel játszana csak órákig, mert az neki fájdalmas.

A tao, tantra és más egyéb, a szerelem művészetének magas fokú tanai azt hirdetik, szeretettel, tisztelettel kell a másik testéhez nyúlni, beleértve ebbe minden érintést. A pornófilmekben látott mellbimbócsipkedés, erős nyalogatás és a mellbimbó csavargatása kezdésnek senkinek nem esik jól. A hosszas, sokáig tartó mellizgatás titka azon áll vagy bukik, mennyire képes valaki a mellek simogatásával izgalomban tartani a nő testét. A női mell erogén zóna, a legintenzívebb izgatást azzal lehet elérni, ha a lábaktól a fej irányában nézve mindig alulról felfelé simogatják. A különböző masszázstechnikákból, vagy a Káma szútrából is ellesheti a helyes technikát. És megkérdezni sem árt a másikat, mi esne neki jól.