horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ilyenek voltak a régi idők örömlányai

2013.10.02. 20:27
Kurvák, nercbundák, befolyásos madámok, korrupt rendőrök? Csak nem a harmincas évek Chicagójában vagy New Yorkjában járunk? Nem! Montrealban, ami az amerikai szesztilalom alatt a prostitúció fellegvárának számított. Nézze meg, hogy milyen madámok uralták a várost, és milyen kurvák csavarták az ujjuk köré a rendőröket!

Az amerikai szesztilalom idején állítólag Montreal volt Észak-Amerika szexközpontja. A tilalom 1933-as megszüntetésével aztán hanyatlani kezdtek a bordélyházak, így a madámokat és a kurvákat elkezdték összefogdosni.

Most előkerült egy csomó archív rendőrségi felvétel, amin ezek a lányok és madámok szerepelnek. A fotók alapján annyit el lehet mondani, hogy a korszak örömlányai előszeretettel szedték a szemöldöküket, és nagyon erősen rúzsozták magukat.

További képekért kattintson a fotóra!
További képekért kattintson a fotóra!
Fotó: Flickr.com / Archives de la Ville de Montréal

A találatok között vannak egyébként igen tekintélyes madámok is. Liliane Brown vezette például a három legtekintélyesebb bordélyház egyikét, Anna Labelle pedig állítólag a legbefolyásosabb madám volt a városban a második világháború alatt. Úgy tudni, Labelle talpig nercbundában érkezett meg a tárgyalásra.

A Daily Mail leírása alapján Montreal lehetett egyébként a filmnoir-ok tipikus városa - nemcsak a prostituáltak és az alkohol, hanem a szerencsejáték is vadul ment a városban. Építészete, sokszínűsége, és a beszélt nyelvek miatt ráadásul úgy tartották, hogy Kanada, azon belül is Montreal valami előretolt Európa. Az amerikaiak eszerint úgy tekintettek a kanadai kiruccanásra, mintha valami egzotikus utazásra mennének. Ezek alapján aztán Kanada korántsem az a halvérű környék, ahogy a viccelődésre feltalált blogokon mostanában viccelődnek vele.

Aztán a szesztilalom megszüntetésével fokozatosan vesztett a varázsából, és hanyatlani kezdett. A kurvákat és madámokat letartóztató rendőrök többsége állítólag korábbi kuncsaftjaik is voltak, ami tovább színesíti a korszakot.