A ma ismert élethű nagyságú, valósághű anyagú, anatómiailag pontos nemi szervvel rendelkező guminők elődjei a 15. században ruhákból összevarrt műnők voltak, akiket tengerészek használtak vágyaik csillapítására.

Ha leegyszerűsítenénk a gumibabák rövid történetét, akkor azt mondhatnánk, hogy a ma ismert guminőt a nácik alkották, most pedig a japánok hálnak velük, ami részben igaz is lenne. Valóban Hitlernek, pontosabban Heinrich Himmlernek köszönheti a világ a ma ismert guminőket, de a kezdetek egészen a 15. századig nyúlnak vissza. A 15. században spanyol és francia hajók legénysége használta a ruhákból összevart szexnőket, csak azért gyömöszölték azokat, hogy jobban bírják a hosszú utakat a tengeren. Aztán eltelt pár száz év egészen a '30-as évekig, amikor német és japán hadihajó flottákon is bevetették a szexbabákat, csakhogy a férfiak szexuális igényeit valamennyire kielégítsék.

1941-ben aztán Himmler a nácik legtitkosabb projektjei egyikeként elkészíttette az életnagyságú, szőke hajú, kék szemű, vastag szájú, nagy mellű, valóban gumiból készült guminőt – többféle műnő is készült –, amit aztán a náci katonák használhattak. (Ez a guminő ihlette meg a Barbie baba megalkotóját, Ruth Handlert.) 1980-ig nem változtattak semmit a guminőn, majd a Sex Object Ltd. nevű brit vállalat szintetizátorszerű, Stephen Hawking-os hangot épített az első szexrobot félének, amit elneveztek 36C-nek. Az elterjedése nem ment egyszerűen, ugyanis Nagy-Britanniában blokkolni próbálták a szexbabák népszerűségét. Per is volt amiatt, hogy guminőket importáltak az országba, ami az ellenzők szerint erkölcstelen, obszcén és bűnös. A támogatók azzal érveltek, ugyan miért ne élvezhetnék a britek is a guminőket? A pert természetesen megnyerte a szexuális segédeszközöket gyártó cég, és a britek is kedvükre használhatták a plasztik puncikat.

1996-ra datálható az első valósághű guminő, egy Matt McMullan nevű fickó helyesebb arcot és vállalhatóbb hajat adott a babáknak, ráadásul anatómiailag pontos puncit is kaptak a babák, az addigi lyuk helyett. McMullan elnevezte Leah-nak a guminőt, és nagyot szakított ezen, Leah a legnépszerűbb guminő a világon, 6500 dollárnál kezdődik az ára, ami a cserélhető elemekkel együtt elérheti akár a 10 000 dolláros árat is. Mellesleg akkor, amikor Ryan Gosling – amikor még nem nyálas szépfiú fejet vágott két órán át, hanem színészkedett is – a Plasztik szerelemben pont ilyen guminőt vásárol magának, és ilyennel éli az életét a kisvárosban. 2005-ben a japán Forest Doll cég piacra dobta a Dutch Wives, azaz holland feleségek nevű szexbabát, ami anyagában volt újdonság: nagyon jó minőségű szilikonból készült. A japán vállalat 40 üzletet nyitott országszerte, a szexbabákat bérelni is lehetett, természetesen a kiegészítők sokaságát kínálták, és kínálják azóta is a szilikonnő rajongóinak. 2007-ben már levehető fejű, vasághű fanszőrzetű, mp3 lejátszót is befogadó gumibabákat is kreált ugyanez a japán cég. És egészen 2009-ig kellett várniuk a nőknek, ekkor készült el az első hím szexbaba, a Nax nevet kapta, és képes mesterséges ejakulációra.

2010-ben egy újabb fejlesztésre került sor, a Las Vegas-i Adult Expón mutatta be Roxxyt a TrueCompanion cég. Az újdonság a guminők személyiségében kell keresni, igen, személyiségén, például a félénk könyvtárosnő típusú gumibabát is lehet vásárolni, amelyik beszél, persze előre programozott beszélgetést lehet vele folytatni.