A NoFap nevű, amerikai, pornófüggőkkel foglalkozó szervezet felméréséből kiderül, hogy a második legnagyobb pornósite a YouPorn, több százmilliós oldal letöltéssel naponta.

Az online pornó tartalom szinte végtelen, és a legtöbb esetben ingyenes. Ellentétben az addiktív szerekkel, legálisan hozzáférhető bármikor – csak egy kattintásnyira van a gyors kielégülés. A NoFap nevű amerikai szervezet a pornó okozta szenvedélybetegeken próbál meg segíteni, és hogy sikerességüket alátámasszák, felmérést készítettek a pornóról. A NoFap a szervezet 73 000 tagját kérdezte, az eredmény sok újdonságot nem mond, de akad azért megdöbbentő adat. Például az, hogy 420 millió pornósite lehet, de hogy ebbe beletartoznak-e a pornó témájú blogok, fórumok, az nem derült ki a felmérés elemzéséből. A teljes internetforgalom 2%-át a YouPorn pornómegosztó oldal generálja, ez a második legnagyobb pornósite az interneten, százmilliós oldalletöltéssel per nap. 

Hogy a pornónézés mennyire jelen van a hétköznapokban, jól példázzák a felhasználói adatok: az államokbeli főiskolai (férfi) hallgatók 42%-a vallotta be, hogy rendszeresen néz pornó tartalmú weboldalakat. 19% azt érzi, hogy képes kontrollálni a szexuális vágyait, 12% egy héten több mint öt órát tölt az explicit tartalmak böngészésével – legalábbis ennyien vallották be. Az, hogy a pornónézésnek milyen hatása van hosszú távon a szexualitásra, már eddig is nyilvánvaló volt. A felmérésben részt vevő, már a pornófüggéstől megszabadult férfiak szexuális zavarai javultak, miután leszoktak a függőségükről. Ezek a zavarok a csökkent érzékenység (29%), a merevedési zavar (23%), orgazmusproblémák (22%), a szexpartnerek iránti érdeklődés elvesztése (19%) és a korai magömlés. A kutatásból az is kiderült, hogy van összefüggés aközött, hány évesen kezd el valaki maszturbálni, és mennyire gyakran nyúl magához a felmérés kitöltésekor. Abban a csoportban, akik már 10 évesen vagy korábban megtapasztalták az önkielégítéssel járó örömöket, a felmérés kitöltésekor nagyobb arányban voltak olyanok (11%), akik naponta négyszer vagy többször maszturbálnak. Szemben azokkal, akik később kezdtek el magukhoz nyúlni (11 évesen vagy később), ebben a csoportban ugyanis csak 3% vallotta azt, hogy naponta több mint négyszer önkielégít. 

A pornófüggők közt arra is kereste a választ a NoFap, kinek mit jelent a pornófüggés: a felmérésben résztvevők 72%-a jelölte be azt, hogy aki hetente több mint négy órát tölt pornóval, 42% szerint ha valaki napjában több mint kétszer önkielégít, az már függőség. A pornófüggés akár zombiszerű állapotot is okozhat,  akár depressziót is, alacsony vágyszinthez, a merevedési zavarokhoz, a szexualitás teljes hiányához vezethet a túlzott maszturbálás