Férfiakat és nőket kérdeztünk arról, mit szeretnek nézni a pornófilmekben, mi az, ami izgató vagy lohasztó a pornószínészeken, és mi az, ami izgató vagy lelombozó a pornószínésznőkön. A válaszadó nőket a nagytotál látványa lohasztja, a férfiak pedig azt szeretik, ha jól néz ki a pornós, mind a férfi, mind a nő.

Még a groteszk külsejű, méretes férfiasságáról híres Ron Jeremyt is rengetegen szeretik nézni a pornófilmekben – férfiak és nők egyaránt –, holott a pornófilmek középpontjában a nők állnak. Megkérdeztünk négy nőt és négy férfit arról, mit is szeretnek nézni a felnőttfilmekben, a közeli akciót, vagy a pornószínésznők arcát, esetleg az egészet távolról. Felmérésünk egyáltalán nem reprezentatív, az olvasói leveleket a témában a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre várjuk.

A megkérdezett nőket a nagytotál látványa nem izgatja

A megkérdezett nők egymástól függetlenül egyetértettek abban, hogy a legtöbb pornószínésznek buta tekintete van, és ez lelombozó. "Inkább a nőket szeretem nézni, de a férfiakra is szükségem van. Leginkább csak a farkuk érdekel, de azért ne legyen csúnya testük. Mostanában például a néger férfi az lelomboz, a fehér nagyfarkú viszont jöhet. Ne legyen öreg, lehetőleg ne mutassák sokat a fejét, mert az is lelombozó ám, a legtöbbnek elég buta tekintete van. Ne legyen túl kigyúrt nem baj, ha nincs nagy farka azért a férfiakkal kezdtem, mert az az egyszerűbb, mert ők kevésbé fontosak. A nők jobban számítanak, ami abszolút no-no, az a szilikoncsöcs, az teljesen lehorgaszt. Ronda műkörme szinte mindnek van, de minek, a nagy patacipőnek se én vagyok a célcsoportja. Nőknél is csak véletlenül van kedvencem, mert sokszor belefutotta, ő Belladonna – inkább akcióközpontú néző vagyok, nem személyközpontú" – írta válaszul az egyik olvasónk, Janka. Egy másik válaszadó nő ezzel ellentétben személyközpontú, bár ritkán néz pornót, akkor is csak azt, akire rákeres. És ez jó ideje James Deen.

"Ritkán nézek pornót, ha pornót nézek magamtól direkt, akkor az körülbelül annyiból áll, hogy rákeresek James Deen nevére. Ő az egyetlen, aki miatt megnézek, tényleg ritkán egy-egy pornót. Átéléssel csinálja, nincs olyan otromba feje, mint egy átlag pornós pasinak, amiből süt a butaság. Nem ilyen ocsmány kigyúrt, nonfi tetoválásos köcsög, és mert tényleg azt látni a filmjein, hogy a nő is MINTHA élvezné. A nagytotál az sosem izgat." A másik két megkérdezett nő is hasonlóan vélekedik a buta tekintetű pornószínészekről, érdekes, hogy a válaszadó nők egyikét sem izgatja a nagytotál látványa. 

Pornót általában azért néz az ember, hogy gyors kielégüléshez jusson, a különböző felmérések szerint a nőket állítólag a kíváncsiság és a mindenféle farok látványa is hajtja. A férfiak a kutatások szerint a stressz elől menekülnek a felnőttfilmek világába, és a szexuális változatosság sem utolsó, a pornó ebben elég nagy kínálatot ad bármelyik pornómegosztón. Egész biztos, hogy hosszú távú következtetéseket le lehet vonni, hogy férfiak és nők mit is élveznek a pornónézésben, miben különbözik egymástól a két nem, ha a pornónézésről van szó, azonban ez a lényegen nem változtat.

Férfiak: A pornós akkor jó, ha jó ránézni

"A férfiak különösebben nem érdekelnek benne bár azért ne nézzenek ki úgy mint egy rakás szar, illetve fontos, hogy ne ordibáljon senki artikulálatlanul. Ron Jeremy kivétel, ő egyszerűen iszonyú vicces, és nyilván a nagy méretével és az autofellációval lett legenda. És persze azzal, hogy jellegzetesen ronda, ezért pont beleillik az alapvetően kurvavicces pornóvilágba, mert megjelenik, felismered, és röhögsz. Azért hozzátenném, hogy a férfi színészeknél sokkal jobban érdekel a pornón kívüli camózás és hasonlók, mint maga a pornó. A pornószínésznők legyenek egyben, nincs testrész vagy ilyesmi, nézzenek ki jól, tehát úgy, hogy mondjuk ha jön az utcán akkor józanul is meg akarjam dugni" – írta válaszul Imre. Olyan is akadt a válaszadó férfiak közt, aki egyszerűen a kapcsolataiban is olyasmi nőkkel van, mint a pornószínészők. "Majdnem minden csaj, akivel eddig kezdtem, hasonlít valamelyik, kedvenc pornósomra. Szóval valami ilyesmi lehet a megoldás, szívesen megdugnám őket. A férfiakat meg gyakorlatilag észre se veszem egy filmben" – adta válaszul egy másik, rendszeres pornófogyasztó férfi, de vele szemben van, aki pont a férfiakat emeli ki. 

"A férfi ugyanúgy hozzátartozik a pornófilmhez, mint a nő, ezért nyilván az is fontos, hogy ne csak a nő, de a férfi is legyen 'szép'. Sőt, talán még fontosabb is, hogy valamivel extrább legyen mint a nő, hiszen szerintem a recskázó néző sokkal rosszabbul érzi magát és irigykedik, ha egy nála sokkal rondább, pókhasú, kisebb pöcsű férfi töcsköl egy nőt. Igazából az nem is lényeg, hogy mekkora a pöcse, csak rendesen dugja meg a nőt" – írta Géza, és hozzátette, hogy nem elsősorban a külső adottságoktól függ, hogy jó-e egy pornófilm. "Vannak olyan szupertestű bukszák, akik úgy terülnek el, mint egy darab fa. És sajnos a napjaink X-Artos művészkedős menőségeiben is ez a trend. Szépen fényképezett, modelltestű csajok, és sokszor mégis hatástalanok, mert élettelenül nyögdécselnek. Ennél sokkal izgatóbb tud lenni, ha egy átlagos külsejű lányon jobban látszik, hogy élvezi a dolgot – még ha tudod is, hogy az egész színjáték. De ez tényleg hangulatfüggő, mert valamikor elég az, hogy valami szépet lásson az ember. A színészi játék a nőknél sokkal fontosabb, mint a férfiaknál, akik idézőjelben csak húsdarabok a filmekben, de ha nem illik a képbe a figura, akkor mégis el tudja cseszni az egész élményt."