2003-ban, amikor még nem volt Tumblr, sem Youtube, sem Facebook, se Freeblog, egy ausztrál pár úgy gondolta, megosztják egymással a saját arcukat, ahogyan elélveznek. Az oldalt egy évvel később megnyitották a világ előtt, a Beautiful Agony közösségi oldalon ma már több ezer férfi és nő osztja meg egymással, milyen arcot vágnak élvezés közben.

Az emberi szexualitást a pornón kívül máshogy is meg lehet mutatni, és másképp is lehet nézni, ezt mutatja meg a  Beautiful Agony. Ez az a honlap, amin a selfie-zés már évek óta menő, nem is akármilyen arcokat lehet látni: a holland weboldalon férfiak és nők töltik fel a szex és orgazmus közbeni arcukat. Az oldal nem új, azonban a Gloss és a Dailymail is felkapta napokban, és mivel még soha nem írtunk arról, mi is ez, és hogyan működik, most gyorsan pótoljuk.

Izgatóbb a pornónál?

A Beautiful Agony oldalt először Richard Lawrence és Lauren Olney kezdte el, majd megnyitották a baráti társaságuk előtt, 2003-ban – akkoriban még nem volt freeblog sem, se Youtube. Eleinte maguk közt osztották meg a saját élvező arcukról készült videókat, majd nyitottá tették a világ előtt 2004-ben. Nyaktól felfelé láthatók az élvezők, több ezer férfi és nő osztotta már meg, milyen a feje, amikor orgazmust él át. Az oldal a valódi, igazi orgazmus milyenségét mutaja be, de pont ez az, ami miatt támadható. A fake videókat nagyon nehezen lehet megkülönbeztetni az igazi orgazmust átélők videóitól, maximum a kommentekben lehet tájékozódni, mennyire lehet valódi. Hetente öt új videóval frissül a site, a világ minden tájáról érkeznek az élvező arcok. 

A világ számos táján kiállításokon mutatják be az oldal tartalmának egy részét, azaz a lecsupaszított, kliséktől mentes szexualitást. A New York-i Szexmúzeumban, az amszterdami Nemo Központban és a hollywoodi Szexmúzeumban is láthatók az élvező arcokról készült videók. A Beautiful Agony stábja a Vimeón is rendszeresen közzéteszi az oldalra feltöltött videókat, nemcsak maszturbálást, hanem szeretkezést is végig lehet nézni – természetesen csak az arcokat lehet látni.

A site teljes tartalmának átnyálazásáért és a saját videók felöltéséért fizetni kell, harminc napra 15 vagy 20 dollárt, azaz 3375 Ft-ot vagy 4498 Ft-ot kérnek, attól függően, hogy melyik opciót választja a felhasználó. Az alacsonyabb árban van mód arra, hogy azonnal törölje a regisztrációját a felhasználó, és akármikor, ameddig a kreditjre érvényes, újra használja. 

A készítők az oldalon azt írják, fontosnak tartják megmutatni az orgazmus valódi, természetes formáját, amit ma már nemcsak a weboldalon lehet látni, hogy ezt mennyire sikerül csak az arcokat látva megmutatni, az alábbi videóból kiderül.