Egy brit felmérés szerint a 18 és 40 év közötti generáció szexuális életének szerves része a mobiltelefon. A legtöbben szex sms-t írnak, sokan videóhívással szexelnek, és csak harmadik a sorban a webkamerás szex. Nem reprezentatív felmérésünk alátámasztotta, hogy fontos szerepe van a mobiltelefonnak a szexuális vágy fenntartásában.

A mocskos smsek a legnépszerűbbek

Milyen gyakran kap mocskos smst?

 A YouGov felmérése szerint a 40 év alatti, szexuálisan aktív felnőttek 21%-a szexelt már kamera előtt. A kutatásban, ami a szexuális élet és a technológiák kapcsolatát vizsgálta, összesen 1612, 18 év feletti férfit és nőt kérdeztek meg. A felmérés kifejezetten az emberek mindennapjait vizsgálta a teches kütyükkel, azok kapcsolatát a szexualitással. A brit felmérésben résztvevők mindannyian aktív szexuális életet élnek.  Az eredmények megdöbbentőek, ezek szerint a mobiltelefon és a webkamera szerves részét képezik a szexuális életnek. A legnépszerűbbek a szex smsek, ezt a válaszadók 37%-a rendszeresen csinálja, a videóhívásos szex második a sorban 30%-kal, a webkamerás szex pedig a harmadik.

A válaszadók 15%-a azt válaszolta, állt már anyaszült meztelenül webkamera előtt, a 30% készített már magáról telefonnal vagy a számítógépe kamerájával pucér képeket – a blogokat elnézve ez az arány még kevésnek is tűnik. A kamera előtti szex az idősebb korosztálynál nem ennyire népszerű, hogy ez összefüggésben áll-e azzal, hogy technikai eszközök nélkül – internet, mobiltelefon – nőttek fel, az nem derült ki a  felmérésből. A Velvet egyáltalán nem reprezentatív körkérdése (öt férfit és öt nőt kérdeztünk meg) is alátámasztja, hogy a mocskos üzenetek, a meglepetésszerű pikáns fotók hozzájárulnak a szexuális élethez. A megkérdezettek többsége rendszeresen él ezekkel a lehetőségekkel, nem mindennap, hanem több hetente, vagy havi rendszerességgel. A webkamerás szex már kevésbé népszerű a megkérdezett alanyaink körében, a válaszadók negyede élt már például a Skype-os szexel, de arra szinte kivétel nélkül ügyelnek, hogy az arcuk és a nemi szerveik ne legyenek egyszerre a képeken. 

A gép vagy telefon előtti maszturbálás mindennapos

 A brit felmérésben a 40 év felettiek mindössze 6%-a szexelt csak a kamera előtt, és 8% készített magáról valaha meztelen fotót. A pikáns üzenetekkel – Viberen is – is elég jól áll a 40 alatti korosztály, a felmérés szerint a férfiak és a nők 34%-a küldött már szex smst, snapchatelt, vagy küldött magáról explicit fotót smsben. Az is kiderült, hogy a megkérdezettek 60%-ának volt már része online szexben, illetve lefeküdt olyasvalakivel, akivel nem volt párkapcsolata. Minden ötödik olyan ember, aki hosszú távú kapcsolatban él, a telefonját használja a szenvedély fenntartására, 14% azért használja a párkapcsolatához, mert a munkájuk elválasztja őket egymástól. 

Érdekes háttérinfomáció, hogy egy korábbi, szintén brit felmérés szerint az embereket jobban érdekli a mobiltelefonjuk, mint a szex. A felmérésből az derült ki, hogy minden harmadik ember felveszi a telefonját szex közben, ráadásul a megkérdezettek harmada válaszolta azt, hogy inkább élne szexmentes életet, csak hogy megtarthassa a telefonját. A mostani felmérést nézve ez azonban más megvilágítást kap, elvégre ha a szexuális élet meghatározó része zajlik a mobiltelefonon és a számítógép segítségével, érthető, ha sokan inkább az eszközt választanák.

Az, hogy a mobiltelefon a szexualitással, a szexuális vágy felkeltésével szorosan összefügg,  a szelfik és a Tumblr korában nem olyan nagy meglepetés. Az azonban, hogy a videóhívással és webkamerán keresztül történő maszturbálás a hétköznapok szerves része a 40 év alattiak körében, újdonság. A Szexrandi.hu által készült októberi felmérést eredménye szerint a megkérdezettek közel harmada vallotta be, hogy gyakran, akár naponta magához nyúl. Ez a párkapcsolatban élőkre is igaz, a párkapcsolatban élő válaszadók 25%-a legalábbis ezt vallotta. A mobiltelefonos, webkamerás izgatások gyakoriságát tudva nincs min meglepődni.