A közösségi oldalakat nagyon szeretik a prostituáltak reklámcélokra használni. Kódnyelven szereznek kuncsaftokat, a lejárt oldalakon pedig gyakorlatilag már csak őket lehet megtalálni.

Emlékszik még a Myspace-re? Tudja, arról az oldalról beszélünk, ahova még akkor is számolatlanul pakolta fel magáról a nemzetközi fiatalság a tükrös képeket, amikor Magyarországon épp az iWiW számított a lehető legmenőbb dolognak az interneten. A Facebook megjelenésével az oldal gyakorlatilag teljesen kiürült, kínossá vált, de valaki még mindig használja. Egy új tanulmány szerint leginkább szexmunkások – írja a Daily Dot.

Az adatok szerint ráadásul a szexipar teljes palettája megtalálható MySpace-en, az egyszerű utcai prostituáltaktól kezdve egészen a sok pénzt kérő luxuslányokig. Mivel a közösségi oldalakat nehezebb moderálni, a lányok könnyedén reklámozhatják magukat egyszerű kulcsszavakkal. “Rengeteg mód van arra, hogy szexet adjunk el, akár Facebookon is. ‘Hé, Suzy vagyok Kaliforniából, jól akarok ma szórakozni.' Bejelölsz embereket, felveszed velük a kapcsolatot, és elmondod, mi az üzlet. A Myspace erről szól valójában. Kiírod, hogy ‘Hé, ma este lazulni akarok!' Odaírod, hogy GFE, ami a barátnő-élmény rövidítése. Ez valójában azt jelenti: igen, pénzért” – szólatatta meg az amerikai Nemzeti Igazságügyi Hivatal az egyik szexmunkást.

Még keményebb a helyzet a MocoSpace, nálunk soha nem is igazán futott oldalon, amit a nyomozók a gyerekekre legveszélyesebb közösségi oldalnak nyilvánítottak. Itt már több strici is reklámozza magát hasonló módszerekkel. Az oldal több egyéb bűncselekményhez is hozzákapcsolódott, foglalkoztak már itt embercsempészettel San Antonióban, Detroitban pedig több szexuális zaklatás elszenvedője is MocoSpace-en lépett kapcsolatba az elkövetővel.

Magyarországot nem érinti a felmérés, ezért tulajdonképpen csak pletykákat hallani arról, hogy valaki már vásárolt szexet Facebookon keresztül, de itt szerencsére jól futnak a társkeresőnek álcázott portálok is, úgyhogy maradhatunk az őszinte tetszikelésnél. A tanulmányban emlegetett kódnyelv viszont itt sem ismeretlen, az internet előtti időkben még szinte minden napilap társkereső részlege tele volt, hogy Faust kedvelő lányok hirdetéseivel.