Az ápolatlannak tűnő, de valójában ápolt punciszőr lesz az igazán trendi, azaz a szeméremdombon minden legyen természetes, de a lényegi részeknél marad a csupaszság. Ettől lesz normcore a punciszőr.

A normcore divat elérte a puncit is

A full-bush brazil gyanta az idei év punciszőr trendje, írja a Nymag. A full-bush brazil gyanta így együtt oximoron, a brazil gyanta azt jelenti, hogy minden kósza pihét eltüntetnek az egész berendezésről, a full bush pedig a természetesen meghagyott punciszőrt takarja. A full-bush brazil gyanta azt jelenti, hogy a lényegi részeknél minden csupasz, a kis- és nagy szeméremajkaknál, a végbélnyílásnál, a fenék-vágatnál, a gátnál és a bikinivonalon is. A szeméremdombon pedig minden úgy nő, ahogy az ég megteremtette. 

„Lányokn, akiknek hippi a pasijuk" – adta a választ Jola Borzdynski arra a kérdésre, kik kérnek full-bush brazil gyantát a szalonban. Pornós szexuális életet élő hippiknek, akiknek a nyaláshoz szükséges, hogy szőrtelen legyen a nő – írja a cikket író újságíró, aki a témán komolyan elgondolkodott.  „Ez a fanszőrzet normcore. Látszólag az ápolatlanságot választják, de valahol mélyen mégis ápoltak. Szó szerint." A normcore mozgalom, miszerint mindenki legyen átlagos, csak egy legyen a sok közül, úgy van hatással a punciszőr trendre, hogy az akkor divatos, ha a lehető legnormálisabban néz ki. Ez pedig 2014-ben egyet jelent a szőrrel. A jelzésértékű csík szőrzet helyett a teljes bokor a divat.

Az erogén zóna csupasz marad

A csupasz Barbie-babák korszakának nincs vége, helyesen fogalmazva nem tűnt el, csak átalakult a hippi trendnek megfelelően. Azt, hogy az lesz a divat, hogy a punciszőrt a természetes formájában viseljék a nők, csak sejteni lehetett. A trendek már 2012-ben előre jelezték, hogy valamennyi természetes szőrzetet muszáj hagyni a szeméremdombon, de annak semmi előjele nem volt, hogy akkora szőrzetet hagyjon minden nő, amire illik a kifejlett jelző – és amin megáll a bugyi. 

Van egy jó oldala is a punciszőr divatnak, valamennyire van összefüggés a punciszőrdivat és a divatvilág szépségideáljai között. A teljes lecsupaszítás a 2000-es években magával vonzotta a kislányos női ideált, azaz a kislányos arcú, női testű, szőrtelen nőket. A kilencvenes évek topmodelljei inkább voltak nők a plakátokon, mint kislányos bájú modellek, így még az is elképzelhető, hogy a punciszőr-forradalomnak köszönhetően ismét az olyan nőies nők láthatók majd a divatlapokban, mint amilyen Cindy Crawford vagy Linda Evangelista. Hogy valóban van-e összefüggés a punciszőr-divat és a szépségideál között, egy-két éven belül kiderül.