Összeszedtünk hat jó okot arra, miért maszturbáljon a maszturbálás hónapjának kikiáltott májusban.

Május a maszturbálás hónapja, amit a világ 1999 óta önkielégítéssel ünnepel. A jeles hónapot maszturbálás világbajnoksággal zárják a nyitottabb gondolkodású emberek: San Franciscóban május 31-én rendezik meg idén a versenyt. A Masturbate-a-Thon nevű masztiverseny nagy győztese a tokiói Masanobu Sató, aki rengeteget gyakorol a versenyre: amíg barátnője varrogat és vacsorát készít, addig ő örül a farkának. Összeszedtünk pár okot, miért kezdje májuban a napot maszturbálással: jótékony hatással van a női és a férfi szervezetre egyaránt, oldja a stresszt, segít az orgazmus elérésében, fenntartja a szexuális energiákat, és segít elaludni – állítják a szexkutatók.

Stresszoldó hatása van

Akár a szoros határidők miatt idegeskedik, vagy csak a háztartási stressz pakolt az agyára, kapcsoljon ki pár percre egy masztival. Akár nő, akár férfi, akár kapcsolatban él, meg lehet oldani könnyen és azonnal: zuhanyzóban, kádban, vécében, hálóban, gardróbszobában. A gyors kielégülés után garantáltan másképp áll az aznapi teendőkhöz.

Segít az orgazmus megélésében azoknak a nőknek, akiknek ez probléma

A szexterapeuták nem véletlenül ajánlják a maszturbálást azoknak a nőknek, akik nehezen tudnak elélvezni partnerrel. Sok nő küszködik azzal, hogy nem jön össze a tetőpont megélése, első lépésként meg kell ismerniük a saját testüket, hogy a partnerrel könnyebben megértsék egymást az ágyban.

Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

A 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát csökkentheti a maszturbálás, a több orgazmusnak köszönhetően a szív- és érrendszeri problémák is elkerülhetők. Mindez a vegetatív idegrendszerrel és a vérellátással függ össze, állítólag.

Csökkenti a prosztatarák kialakulását

A férfiaknál állítólag csökkenti a prosztatarák kialakulását a rendszeres maszturbálás, a nőknél pedig a méhnyaki fertőzések kialakulását. Ennek oka az ejakulációs váladékban keresendő, állítólag a prosztatából távozó váladék tartalmazza azt a káros anyagot (karcinogén), ami hosszú távon prosztatarákhoz vezethet. 

Segít elaludni

Nincs is jobb, mint amikor az ember kielégülten, szinte ájulva zuhan a párnák közé, és alszik egy jót. Hogy mi az összefüggés élettanilag az orgazmus és az alvás között, valószínűleg az izmok és az agy ellazulása, a boldogsághormonok termelődéséhez lehet köze. Ha korábban ébred fel, mint kellene, és nem tud visszaaludni, nyúljon magához, hátha.

Erősíti az immunrendszert

A szexet kutató tudósok szerint szex közben az ember szervezében csökken a stresszhormon, azaz a kortizol szintje, ezzel együtt pedig azoknak a sejteknek a száma nő, amik az immunrendszer védekezésében részt vesznek.