Kifejezetten a nem házasok közötti orális és anális szexet tiltotta egy törvény, amely éveken át érvényben volt. A törvénnyel lényegében a homoszexuális magatartást igyekezték tiltani, még úgy is, hogy a törvénnyel Alabama állam megsértette az amerikai alkotmány 14. kiegészítését.

Az Egyesült Államok Alabama államának egyik fellebbviteli bírósága megsemmisítette az úgynevezett antiszodómia törvényt, és már nem tilos az orálszex vagy az análszex június 13-a óta. A törvény úgy rendelkezett, hogy tilos az orális és az anális érintkezés a nem házas partnerek közt – az azonos neműekre és a heteroszexuális párokra egyaránt vonatkozott a törvény. Aki ilyesmit tett, és az a hatóságok tudomására jutott, az akár egy év börtönbüntetést, közmunkát vagy épp 2000 dolláros pénzbírságot kaphatott – az olyan fiatalok is, akik akár egy kocsiban a parkban próbálkoztak a szájuk és a nemi szerveik összeillesztésével. Ezt a tiltó törvényt semmisítette meg június 13-án (pénteken) az alabamai fellebbviteli bíróság.

A törvény eltörlése után most már szabadon hatvankilencezhetnek a tinédzserek, a homoszexuális tinédzserek is, de még így is további 17 államban tilos ilyesmit művelni.

Az alabamai jogalkotás azért hozta ezt a törvényt évekkel ezelőtt, hogy a homoszexualitást jogi eszközzel tiltsák, és törvénnyel tegyék alkotmányellenessé a nem házasok közötti szexualitás érintkezés ezen formáit. A nem házasokat szándékosak fogalmazták a törvénybe évekkel ezelőtt, kiskapuként. A törvény azt is meghatározta, hogy mindenfajta homoszexuális magatartás büntetendő. 2014-ben vált nyilvánvalóvá, hogy a törvény sérti az amerikai alkotmány 14. kiegészítését, amely kimondja, hogy a felnőttek közötti, közös megegyezésen alapuló szexualitás kriminializálása tilos. 

Az eltörölt alabamai törvényben az a leginkább érdekes, hogy annak értelmében nemcsak a melegek nem csinálhattak egymással semmit, hanem a heteroszexuálisok sem, akik nem házasodtak össze. „Egy ember szexuális orientációja [ebből a szempontból] nem számít. A megegyezésen alapuló szex az megegyezésen alapuló szex" – jelentette ki Susan Watson, az egyik alabamai emberi jogi szervezet (American Civil Liberties Union of Alabama) ügyvezető igazgatója. 

A szabadság országában államonként eltérő, hogyan viszonyulnak a szexhez, és melyik állam mit enged meg. Vannak nagyon engedékeny államok, városok, mint a kaliforniai Bakersfield, ahol szabályozzák azt is, hogy ha valaki a Sátánnak akar szexelni, akkor használjon kotont.

Utah államban nem számít törvénysértő cselekedetnek az állatokkal szexelés – mindaddig, amíg nem fizetnek az állatokkal való szexért. Olyan állam és városka is akad, ahol nagyon szigorúan veszik a nem házasok közötti szexet: a Hastingsben (Nevada) található hotelekben a város hotelvendégei tiszta, vasalt hálóinget kapnak, és ha nem házasok, úgy csak ilyen hálóruhában engedélyezett a szex.