A vb egyik legfontosabb kérdésére kaptuk meg a választ egy összeállításnak köszönhetően. Nem, nem arra, hogy ki nyeri majd az egészet, hanem arra, hogy melyik csapat tagjainak hogyan, vagy hogyan nem korlátozzák azt, hogy szexeljen a torna alatt.

Csodás grafikát készített az olyan különféle edzői, játékosi megnyilvánulásokból a Quartz, amik arra vonatkoznak, hogy a foci-vb-n szereplő csapatok tagjai élhetnek-e, és ha igen, hogyan szexuális életet a torna alatt.

Sajnos 15 csapatról nem találtak adatokat, de így is szép az összeállítás. Kezdjük a legfontosabb kérdéssel. Melyik csapatok tagjai szexelhetnek a vb-n? A következő országokban nem kötelezik a játékosokat cölibátusra: Németország, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország, Hollandia, Svájc, Uruguay, Anglia. Az olaszok például annyira támogatják a nemi életet, hogy a játékosok a párjaikat is magukkal vihették a vb-re, egy szobában is alhatnak egymással. Ezzel szemben például az oroszok nem vihették magukkal a párjaikat.

Szexelhet Komplikált Nem szexelhet Nincs adat
Németország Franciaország Oroszország Japán
Spanyolország Brazília Bosznia-Hercegovina Algéria
Amerikai Egyesült Államok Costa Rica Chile Argentína
Ausztrália Nigéria Mexikó Belgium
Olaszország       Kamerun
Hollandia       Kolumbia
Svájc       Horvátország
Uruguay       Ecuador
Anglia       Görögország
         Honduras
         Irán
         Elefántcsontpart
         Portugália
         Ghána
         Dél-Korea

Van néhány ország, amit a Quartz szerzői a bonyolult, bizonytalan kategóriába soroltak, mert nem találtak egészen pontos információkat, illetve vannak országok, ahol valamennyire szabályozzák a torna alatti szexet. A francia játékosok például szexelhetnek, de a csapatorvos utasítása szerint, azért nem szabad egész éjszakán át tartó akrobatikára gondolni, a Costa Rica-i játékosok pedig a kieséses szakaszig nem dughatnak. Ezek a komplikált országok: Franciaország, Brazília, Costa Rica, Nigéria.

Aztán van néhány ország, ahol abban bíznak, hogy a játékosokban felgyülemlő feszültség jót tesz a sportteljesítményüknek, inkább a pályán adjanak ki magukból mindent, mint az ágyban. Ezen országok játékosai nem szexelhetnek: Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Chile, Mexikó.

Az újság idézi a National Geographic egyik korábban közölt tanulmányát, amiben az áll, hogy a kísérletek azt bizonyítják, hogy nincs valós összefüggés a sportteljesítmény és az önmegtartóztatás között, abszolút egyénfüggő a dolog, ilyen formán nem is érdemes korlátozni a szexet.

Ha megnézzük az eddigi eredményeket, akkor sem derül ki semmi abból, hogy van-e értelme a szexet korlátozni. A korlátozó országok közül az oroszok eddig egy döntetlent játszottak, Mexikó nyertek egyet és van egy döntetlenük, Chile nyert egyet és Bosznia-Hercegovina pedig kikapott. Nem egyértelmű az eddigi eredmények alapján, hogy megéri a cölibátus.

De az sem egyértelmű, hogy a torna alatti szexet támogatni jó dolog. A támogató csapatok közül Uruguay, Anglia és Ausztrália is kikapott az első meccsén.