Két éve még kevesen érdeklődtek a doggingolás, azaz a szervezett szabadtéri szexelés után, ma már szervezett autóutak, erdei kirándulások, előre megbeszélt kukkolásokat élvezhet az, aki erre vágyik. Harmincas párok, szóló férfiak keresnek párokat, olyanokat is, akik a leskelődéseken túl be is csatlakoznának.

Mennénk a természetbe szeretkezni, van olyan pár, aki csatlakozna hozzánk?

„Lassan jó idő lesz, mennénk ki (pár 39/50) a természetbe szeretkezni. Nincs olyan pár, aki csatlakozna hozzánk?" „Mi is kedvelünk a szabadban lenni. Döbrönte, Ganna a kedvenc helyünk" – áll a közös szexre invitáló üzenetekben. 

A hollandokra és a britekre jellemző szexuális magatartásforma egyre népszerűbb Magyarországon. A dogging, azaz a nyilvános szex imádata a hetvenes években kezdődött. A szó a kutyasétáltatásból eredeztethető, bár pontos adat nincs erről, feltélezhető, hogy a kutyaséltáltatás közben látott szexelő emberek, azok kukkolása miatt alakulhatott ki a dogging fogalom. A jelenség hasonló a szvingerezéshez, a helyszín más: nyilvános helyen, és nem zárt klubokban zajlik. Nyugat-Európában már annyira elfogadott a közösségi szabadtéri szex, hogy például Amszterdam leghíresebb parkjában már 2008-ban legálissá tették a szabadtéri légyottokat. Természetesen itthon erről még csak szó sincs, de apró léptekben haladunk Nyugat-Európa felé. Az internetnek hála a doggingolók üzenetei napról napra nyomon következők, így bárki utánajárhat, hogy a környéken hol leskelődhet szexelő párok vagy maszturbáló férfiak és nők után. Egyelőre külön fórumoldalakon szervezik a programokat, külön oldal erre, mint amilyen a külföldieknek a Swingingheaven, még nincs Magyarországon.

A neten szóló férfiak keresnek párokat, párok keresnek leskelődni vágyókat, olyanokat, akik akár később be is szállnak a mókába. A helyszín gyakorlatilag bármi lehet, ami nyilvános, népszerű a Hármashatárhegy, a fürdők, sötét városi terek. A fórumozók (Goldengate, Index, Gyakorikérdések) élménybeszámolóit nézve ugyanaz történik, akár a szvingerklubokban, csak éppen a szabad ég alatt. Az előre megszervezett szabadtéri randikra egyre többen vágynak itthon. Amíg két évvel ezelőtt még csak a kukkolás és a kukkolók jelenléte adták a izgalmat a hazai doggingolóknak, ma már szervezett erdei utakra lehet jelentkezni, a hétvégére is lehet szabadtéri csoportos szexet szervezni. 

A hétvégén a hegyekben?

„Olyan párokat keresünk, akik ugyanúgy, mint mi, szeretnek a természetben szeretkezni. Mi gyakran járunk ki szeretkezni és olyan is megtörténik, hogy valaki megles minket. Ez minket nemhogy nem zavar, de kimondottan inspirál. Mi is szívesen néznénk másik párt, ezért csinálhatnánk egymás előtt is. Ha van kedvetek, örömmel várjuk a leveleteket."

A doggingnak több válfaja van, az egyik ilyen az autós szex, koncerteken vagy bárokban is szerveződnek szexelő párok, hidakon, vízpartokon, parkokban is előszeretettel csinálják. Annak ellenére, hogy közszeméremsértésnek minősül, ha a rendőr észreveszi, és pénzbírsággal járhat a közösségi szórakozás. Ha pedig a partiban prostituált is rész veszt, akkor a büntetés hatványozódhat.

Az ilyesfajta élvezethez exhibicionizmus kell, még akkor is, ha nem a Király utcában fényes nappal esik egymásnak két ember, hanem sötét, árnyas területen a Dunaparton. A közösségi szexben jártasok a Gellérthegyre, a Margitszigeti rom-várra és a Duna úszó kikötőire esküsznek Budapesten. A doggingolók sajátos kóddal jelzik, ha a helyszínen vannak, autó fényszórójával, mobiltelefon fényével, fényjelzésekkel üzennek egymásnak, hogy a sötét parkokban hol találhatók. Az idegenekkel való szex némi kockázatot is rejt magában, a betegségeket például, de akár azt is, hogy a bokros szexről videófelvétel készül, ami az interneten köt ki – a jelenlévők beleegyezése nélkül.