Majdnem 3000 főt érintett az a kutatás, ami az azonos neműek szexuális életével foglalkozik. A legrosszabbul a biszexuális nők járnak.

A Journal of Sexual Medicine tanulmánya szerint a leszbikus nőknek több orgazmusuk van átlagosan, mint a heteroszexuálisoknak – írja a Huffington Post. A kérdésekre összesen 2850 ember válaszolt, ezek között 1497 férfi és 1353 nő volt, akiknek volt szexuális kapcsolata az elmúlt 12 hónapban. A válaszadóknak azt kell elmondaniuk, nagyjából hány százalékosra értékelik a saját orgazmusaikat: a heteroszexuális férfiak 85,5%-osra értékelték, míg a melegek csak 77,6%-ot adtak rá. A legrosszabbul azok a nők járnak, akik férfiakkal dugnak: a heteroszexuálisok 61,6%-ra értékelték saját produkciójukat, a biszexuálisok pedig már csak 58-at adtak.

A kutatók azzal magyarázzák a jelenséget, hogy a leszbikus nők valószínűleg sokkal jobban elfogadják magukat, és a női testet úgy általában, mint a többiek. A kiváltó okok persze szinte mind csak találgatások. „Keveset tudunk arról, mi történik orgazmus közben a fejekben, de több tényező is befolyásolja” – mondta a kutatásban résztvevő Justin R. Garcia. „Minél többet tudunk meg az azonos neműek helyzetéről, annál jobban tudjuk kezelni, azt, ha valakinek panaszai vannak az orgazmusaira” – mondta a férfi.