Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy a tönkrement kapcsolatukra utólag visszagondolva milyen jelei voltak a szexben annak, hogy valami nem stimmel. Segítségükkel összegyűjtöttük, mik azok, amikre oda kell figyelni. Ha korábban például akrobatákat megszégyenítő módon dugtak, mára viszont egy pózban nyomják, egyáltalán nem jó hír. A megszűnő előjáték is az intimitás hiányára vall, és az érzelmek elutasítását jelenti.

Ritka a szex

Természetesen működhet egy kapcsolat kevés szexszel, ha olyanok találnak egymásra, akik alapvetően nem igénylik a gyakori hancúrt és az ismerkedési szakaszban sem a dugás volt az üzemanyaguk. A probléma ott kezdődik, amikor a kezdeti, napi (vagy annál is gyakoribb) rendszerességű együttlétek után hetek vagy hónapok is eltelnek anélkül, hogy bármi is történne. Tény, hogy a legtöbb párkapcsolatban 2-3 év elteltével csökken a vágy, emiatt ritkul a szex, de ez csak akkor normális, ha a helyzet mindkét fél számára kielégítő. 

"Én kívántam és akartam a szexet, ő pedig folyamatos kifogásokkal állt elő. Egy idő után már nem is éreztem nőnek magam mellette. Szerettem, de a helyzet annyira megalázó volt, hogy majdnem kilenc hónap szexmentes időszak után megcsaltam. Ez pedig természetesen a kapcsolat végét jelentette" - mesélte Adrienn. 

Egy-két pózra redukálódik az aktus

Kissé kínlódás szaga van annak is, ha a szenvedélyes, akrobatákat megszégyenítő időszak után a misszionárius pózra redukálódik a szex. Ezzel egyébként időt is spórolnak a párok, így hamarabb túl lehet esni az egészen és lehet nézni a kedvenc sorozatot. Szintén komoly a baj, ha csak az egyik fél fejében átsuhan a "Mikor élvez már el végre?" kérdés. 

"Az egész szeretkezésünk állatias párzássá alakult - már amikor volt benne részünk. Kifogytunk ötletekből és fantáziákból, korábban elölről, hátulról, oldalról is megcsinált, aztán már csak rám feküdt, lökött kettőt-hármat és ennyi" - írta Fruzsina. 

Elmarad az előjáték

Nem feltétlenül velejárója a pozíciók csökkenésének az elmaradt előjáték, de általában a fantáziátlanná vált szex és kihűlőfélben lévő párkapcsolat egyik jele ez is. A dédelgetés, becézgetés, a meghitt légkör leginkább a nőknek szükséges ahhoz, hogy a szexre gondoljanak, sokkal nagyobb vággyal vetik bele magukat a normál aktusba. Az előjáték hiánya az intimitás hiányára vall és az érzelmek elutasítását is jelentheti. 

"A feleségem pár éve még teljesen odáig volt az orális előjátékért, most pedig sem adni, sem kapni nem szereti. Nem vagyok hülye, egyértelmű, hogy minél hamarabb túl akar lenni az egész szex dolgon, és sajnos nem igazán tudom, ezt hogyan lehetne orvosolni" - fűzte hozzá Pál. 

Nincs csók

Emlékeznek, hogy a Micsoda nő című romantikus filmben a főszereplő kurva nem hagyta, hogy aktus közben megcsókolják, mert az számára túl intim volt, és csak akkor következett be a smárolás, amikor szerelmes lett? Na, ugyanez jellemző a párkapcsolatokra is. Az érzelmek múlásával sokszor teljes mértékben elmarad a csókolózás az ágyban, a felek sokszor egymás szemébe sem néznek, hanem oldalra fordítják a fejüket. 

"Igazából fel sem tűnt, hogy probléma lenne, az egyik barátnőm kérdezett rá, hogy mikor csókolóztam legutóbb a férjemmel. Ekkor döbbentem rá, hogy már több mint egy éve nem. Úgy távolodtunk el egymástól, hogy észre sem vettük, napi rutinná vált a házasságunk. Sajnos amit én nem hiányoltam, ami nem tűnt fel, az neki igen: mint utólag kiderült, egy ideje már szeretője volt" - írta Barbara. 

Kevesebb figyelmet kap a higiénia

Egy haldokló kapcsolat sokadik jele, hogy kevesebb figyelmet kap a tisztálkodás és ápoltság. Már nem lesz olyan fontos a lefekvés előtti fürdés, az ágyba bújás előtti tusolás hiányát ráfogják a hosszú munkanap utáni fáradtságra. A szeméremszőrzet hanyagolása is feltűnő, nincsen fazonigazítás és borotválkozás olyan gyakorisággal mint korábban, hiszen szex is alig van már, ha meg mégis van, már teljesen mindegy, mekkora a dzsumbuj odalent. 

"Egy magára sokat adó nőt vettem feleségül, két év múlva viszont konkrétan szaglott, amikor ágyba bújtunk. Látványosan nem érdekelte a szex, elutasította mindenféle közeledésemet, persze egy idő után már nem is közeledtem, valahogy nem vonzott a mosdatlan, szőrös puncija" - mesélte László. 

Egyre gyakoribb a színlelt orgazmus

A szexre fordított idő redukálására jól jön a színlelt orgazmus is, amit leginkább a nők tudnak 100 százalékos hitelességgel produkálni. Eleinte mindent megtesznek a cél érdekében, de egyre nehezebben megy az élvezés. Végül jön a pornószínészeket is megszégyenítő előadás, aztán, míg a másik tusol, talán gyorsan kielégíti saját magát

"Egyszerűen nem tudtam elengedni magam, nem izgatott már a szex, de hagytam magam, amikor csak neki szüksége volt rá. Nem akartam megbántani, úgyhogy eljátszottam az orgazmust. Sokáig persze nem húztuk így, a problémák fellépése után két évvel elváltunk. Ez alatt az idő alatt egyszer sem élveztem el" - mesélte Ildikó.