A The League nevű randi app a Facebookra és a LinkedInre épül, az iskolai végzettség és a munkahelyek is megjelennek a felhasználói profilokon. A Tindert könnyű lesz kiütni a nyeregből – mostanra szexpartnerkeresőként él sokak fejében, pedig vannak, akik szerelmet találtak az appnak köszönhetően. A The League előnye az, hogy a válogatós embereket célozza meg.

Várható volt, hogy a Tinder sikerét látva újabb randi appok lesznek a piacon. A Daily Mail szerint a The League nevű társkereső app lehet az új Tinder, a hangsúly a társkeresésen van, ezt az alkotók igyekeznek azzal erősíteni, hogy kiemelik a szót: intelligens. Feltehetően azt erősítve, nem csak egy húsdarab a felhasználó – azzal a szlogennel, hogy több vagy egy csinos pofinál.

Az appot egyelőre csak iPhone-on lehet elérni, az androidosoknak fel kell iratkozniuk, ha használni szeretnék, ahogy lehetőség van rá. A The League az intelligens randizást akarja biztosítani, a Tinderhez hasonlóan Facebook fiókkal lehet használni, ráadásként a LinkedIn profilt is felhasználja a felhasználók átvilágításához – külön be lehet azt is állítani, ha szeretné a felhasználó titkolni a Facebook, LinkedIn ismerősei előtt. (Értelemszerűen azt is be lehet állítani, ha nem szeretné titkolni, hogy partnert/társat/egyéjszakát vagy akármit keres.)

Férfit, nőt, vagy mindkettőt is lehet keresni, a magasságot és az etnikumot is lehet szűrni, eszerint lehet lájkolni az adatlapokat. A profiloknál az is megjelenik, ki milyen iskolába jár, vagy járt, és a közös ismerősöket is látni. A Tinder ugyan nem ennyire részletes – etnikumra és magasságra nem lehet keresni –, de a felhasználói szempontból nézve az egyszerűsége a sikere titka. És egyben a hanyatlásának is ez lehet az oka.

A Tinder mostanra inkább egyfajta vicces szórakozást jelent, mintsem komolyan vehető randi appot, köszönhetően a felhasználóknak. 2014 nyár végére a Tinder világszerte szexpartnerkeresőként él a többség fejében, és nem pedig olyan alkalmazásnak, ami segítségével életre szóló társat is találhat bárki – holott ez is megtörténik. Mivel a regisztráció a Facebookra épül, így értelemszerűen bárki, aki használja a Facebookot, pár perc alatt már böngészheti is a potenciális partnereket. A lényeg a bárkin van, ezért fordulhat az elő, hogy akár (kamu)fegyverekkel pózoló fiatalemberek is szembejönnek, vagy esetleg hivatásos lányok. Attól függően, mekkora környéken keres az alkalmazás, és éppen hol vagyunk. (A fesztiválszezon értelemszerűen új értelmet nyert a Tinder népszerűségével, de azok a hetek elmúltak, és azzal kell beérni, ami van.)

A hazai tumblr közösség pontosan erre reagált, a Tinderen található furcsa profilokból a Magyar fiúk a Tinderen blogon szemezgetnek. A blog szerzője, ha úgy vesszük, még segít is abban, hogyan ne akarjon senki szexpartnert se keresni. A The League nevű randiapp pont azokat célozza meg, akik válogatósak, és azokat az alanyokat szűri ki elméletben, akiket például az említett blogon is találni.