A kutatások szerint a nőknek korántsem úgy számít a farok mérete, mint ahogy azt a férfiak hiszik: a túl nagyot sokan kifogásolják. A szexológus szakember szerint azok, akik a méretük miatt aggódnak, jobb, ha belegondolnak abba, hány centi is a hüvely hossza átlagosan.

A nők tisztában vannak a partnerük méreteivel

A  férfiak szerint a 18 centis merevedés már elég, a nők azonban ennyinél kevesebbel is beérik – írja a Menshealth magazin a Psychology of Men & Masculinity egyik tanulmányára hivatkozva. A kutatást végző Los Angeles-i professzor azt is elmondta, hogy a nagy farok mítoszát a férfifantázia szülte, nem a nőké. A kérdést, hogy mennyire számít a farokméret, és mennyire vannak tisztában a nők a partnerük méreteivel, feltettük tíz Velvet-olvasó nőnek, kíváncsiságból. A nem reprezentatív körkérdésből kiderült, hogy vannak nők, akik pontosan tisztában vannak a partnerük méreteivel, anélkül, hogy valaha centizgették volna azt. A méret fontosságát egyik megkérdezett sem emelte ki. Általánosságban a farokméretekről szóló kutatások is alátámasztják azt, hogy a farok méretének nincs jelentősége a legtöbb nő számára.

„A kapcsolat minőségét nem a méret, hanem a változatos és kielégítő szex befolyásolja. A nők sem egyformák, természetesen mindenki másfélét szeret, de a túl nagyot nagyon kevesen, mert még egy hosszú előjáték után is lehet fájdalmas" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és hozzátette, a hüvely mérete is erősen befolyásoló tényező. 

Bizonyos korlátok között nincs jelentősége a méretnek, pontosabban bizonyos méret felett van jelentősége: a hüvely hossza minden nőnél más és más, a menstruációs ciklus is befolyásolhatja a hüvelytágulást. Kifejezetten fájdalmas is lehet a 25 centi, ami a pornófilmekben nagyjából az általános. 

A túl nagy fájdalmas, és ez az, ami számít 

„Belefutottam egy lehetetlenül nagyba, és azt elküldtem. Tényleg nagy volt, nekem a 18-20 centi sem nagy, de az szerintem bőven nagyobb volt. Egy normális gumi nem ment volna rá. Szóval miután letolta a gatyáját, mondtam neki, hogy bocsika, de menjen haza" – írta az egyik Velvet-olvasó nő. A körkérdésre válaszoló nők többségét főleg akkor érdekli a méret, ha az nagy. Túl nagy.

„A hüvely hossza 8-12 centi körülbelül, de tágulhat a szülések számával, illetve az izmok ellustulása miatt. Ha intimtornát, hüvelyerősítő gyakorlatokat végeznek a nők, akkor nem számít a partner átmérője" – tette hozzá a szexológus, és azt is elmondta, hogy a G-pont is számít, ami a hüvelybemenettől 4-8 centire található, egyénenként változóan. A párkapcsolat boldogsága nem a méretektől, a nemi szervek tökéletességétől függ, hanem attól, mennyire passzol két ember, és képesek-e egymást boldoggá tenni.