Az ITV a reggeli műsorban azzal ébresztette a világot, hogy a 63 éves Edward Smith-t a fétiséről kérdezték. A férfi mechanofil, azaz autókkal csinálja, több mint 700 ilyen aktuson van túl, és élete szerelme egy bogár. 14 éves volt, amikor kezdődött nála.

Az ITV This Morning című reggeli műsorában irigylésre méltó riportalanyt találtak, az Edward Smith nevű férfi a saját autójával való közösülésekről beszélt. A riporterek hajmeresztő kérdéseket tettek fel Mr. Smith-nek az autójával való közösülésről. Természetesen a kérdésekre válaszokat is kaptak, úgyhogy minden néző hüledezhetett az újabb cirkuszi bolond láttán. A férfi ugyanis arról vallott, hogy 700 autóval szexelt már életében, és most végre megtalálta élete szerelmét, egy Volkswagen Beetle-t, amit Vanillának nevezett el.

A 63 éves férfi mechanofil, ez az a fétis, amikor a motorral rendelkező járművekkel képes valaki szexuális élvezetet megélni. Bármennyire is hülyén hangzik, valóban képesek egyesek szerelembe esni ténylegesen az autójukba, ez jóval több annál, minthogy valaki szereti az autóját, hiszen szexuálisan is érdekli.

Az autófetisiszta riportalany hált már Jaguárokkal, Mustangokkal, hármasszex is előfordult parkoló autókkal, továbbá próbálkozott helikopterekkel és repülőgépekkel is. A mechanofília az Egyesült Királyságban bűncselekménynek minősül, szexuális bűnelkövetőnek tartják azokat, akik megpocsékolják az autókat.

Mint általában a fetisisztáknál, a 63 éves férfinél is kamaszkorban alakult ki fura gerjedelme, autósmagazinokat lapozgatott kamaszkorában, abban a korban, amikor pornómagazinokat gyűjtögetnek a fiúk a fiókjaikban, mielőtt elveszítenék a szüzeséggüket. Az autófetisiszta férfi azonban kicsit máshogy veszítette al a szüzességét, mint ahogy a nagy átlag: 14 évesen megcsinálta a szomszédja bogarát. „Egyik éjjel kísértésbe estem, hogy kimenjek, és finoman simogassam az autót. Csinált valamit velem, felébresztett valamit bennem" – mondta a férfi a riportereknek. Jóval több hasonszőrű társa van, mint azt elsőre az ember gondolná, a tárgyakkal szexelők klubja is elég nagy, és az autófetisisztáké is terjedelmes: Chris Donald autószerelő is megdugja az autóit, 17 évesen kezdett el érdeklődni a kocsik iránt, húsz éven át 30 különböző modellt tett magáévá. Mármint autómodellt. Motorcsónakkal és jetskivel is próbálkozott. A mechanofilok közt olyanok is vannak, akik arra gerjednek, ha azt láthatják, hogy valaki megcsinál egy autót – igen, ennyire széles spektrumú ez a fajta fétis is. 

A fétisek egyébként kezelhetők, az autófetisizmus is, de mivel valószínűleg igényük nincs arra, hogy szerető-értő kapcsolatban éljenek egy hús-vér nővel, ezért nem is foglalkoznak a terápia kérdésével.