horoszkóp

A jó szexhez három perc is elég

2008.04.03. 15:39
Egy amerikai felmérés szerint a jó szexhez 3 és 13 perc közötti idő szükséges. Ebbe természetesen nem számítanak bele az előjátékra fordított percek. Ráadásul a kutatás azt is kimutatta, hogy az 1-2 perces aktusok „túl rövidek”. Egy korábbi felmérés szerint egy átlagos aktus hossza nagyjából hét perc.

A Journal of Sexual Medicine májusi számában szerepelnek majd annak a kutatásnak az eredményeit, amiben a Eric Corty vezette csoport azt vizsgálta, mennyi időre van szükség a jó szexhez – adta hírül az AP.

Az eredményekből annyi kiderült előre, hogy a jó szex háromtól tizenhárom percig tart, még akkor is, ha korábbi felmérésekben férfiak és nők egyaránt azt mondták, azt szeretnék, ha egy szexuális együttlét több ideig tartana, mint ameddig szokott nekik.

Fontos megjegyezni, hogy a kutatók azt találták, az 1-2 perces menetek azért tényleg túl rövidek, a 10-13 percesek gyakran túl hosszúnak tűnnek, valamint, hogy háromtól tizenhárom percig terjedő intervallumban nincs benne az előjátékra fordított idő.

Eszerint alig egy perc a különbség aközött, hogy egy aktus túl rövid ideig tart, vagy pont jó hosszúságú.

Dr. Irwin Goldstein a tanulmányt publikáló újság szerkesztője elmondta, a lap egy korábbi felmérésében, amiben 1500 párt vizsgáltak arra jutottak, hogy egy átlagos aktus hossza 7,3 perc (a felmérés alatt a nők csuklóján stopperóra volt). A nagyjából hét percet tartották a legmegfelelőbbnek a mostani kutatás készítői is.

„Annyi legenda van a kultúránkban arról, hogy az emberek mit csinálnak szex közben. A legtöbb ember szexuális élete messze nem olyan izgalmas, mint amilyennek mások gondolják” – mondta el Marianne Brandon, klinikai pszichológus.

A mostani felmérésben a Társaság a Szexuális Terápiáért és Kutatásért ötven, legalább hároméves tapasztalattal rendelkező amerikai és kanadai tagját kérdezték meg. A kutatásban résztvevőket egy 180-as listáról válogatták össze véletlenszerűen. A kiválasztott ötven főből csak 34 küldte vissza a kutatásban használt kérdőívet, de Corty és csapata szerint ennyi is elég ahhoz, hogy reprezentatív eredményt kapjanak.

Corty elmondása szerint a kutatás nemektől független.