Könyvben mondja el a leleplezett szexblogger

2007.02.27. 15:15
A The Sunday Times munkatársa fedte fel Abby Lee, a legjobb brit és ír bloger kilétét. A szabados szexuális életét feltáró szerző élete azóta felborult. A blogjából kiadott könyv, melyben a nagyfarok és a kisfarok előnyei mellet szabad szájjal ecseteli a szex szépségeit, bestseller lett.

Az Egyesült Királyság tavalyi bestsellerének szerzője, aki Abby Lee álnéven tette közzé nemi életének részleteit, 2004-ben kezdte írni Girl with a One-track Mind című blogját. Amost magyarul is megjelent könyv tartalmazza az internetes napló egyéves, folyton nedves bugyival eltöltött időszakát. Arra sajnos nem sikerült fényt derítenünk, hogy a könyv tartalma a blog mely évét foglalja magába, mivel a két naplóban azonos dátum alatt közölt írások egyáltalán nem fedik egymást.

Felszabadító élmény szabad szájjal

Arról, hogy miért kezdte el a blogot, Abby Lee így ír: "Azt feltételeztem, akkor tudok igazán nyílt lenni a szexet illetően, ha mindent leírok. Nőként is beszélhetek a szexualitásomról és a vágyaimról, és nem kell azon aggódnom, nem kell azzal törődnöm, mit gondolnak minderről az emberek, megbélyegeznek-e vagy nem. Felszabadító élmény lesz." Egyébként az olvasónak is az.


Sharon Osbourne Show. – Interjú, 2006.09.14.

A könyv megjelenését követően a The Sunday Times paparazzija fedte fel Abby kilétét. A blogger valójában Zoe Margolis, egy Londonban élő, 33 éves szingli nő, aki segédoperatőrként dolgozik. A leleplezés után élete megváltozott. Hétköznapi nőből ünnepelt és elítélt médiasztárrá változott. A Metro című internetes újságnak a szerző elmondja, azért írt álnéven, mert az ilyen intim kitárulkozás sebezhetővé teszi az embert. Meg akarta védeni magánéletét az emberektől, nem akarta, hogy környezete, barátai, és családja előtt ismertté váljon szabados szexuális élete. Az ember a naplóját sem mutatja meg másnak, így azt sem szereti, ha a blogja nyomán ráismernek.

A legjobb ír és brit blog 2006-ban

A blog 2006-ban a The Best British and Irish Weblog, azaz a legjobb brit és ír webblog címet, az elmúlt két év során több mint 2 millió látogatója volt, és továbbra is havi 100 000 olvasóval büszkélkedhet. A blog sikere felkeltette egy szigetországi kiadó érdeklődését, hazánkban a könyv Hol jár az eszem? címmel a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg. Remélhetőleg a blog és a könyv közötti eltérés nem a fordító hibája, de az viszont igen, hogy a rejszolás kifejezést használja a női önkielégítésre. Legjobb tudomásunk szerint rejszolni csak férfiak tudnak.

Abby Lee naplójában fanyar humorral, minden gátlást és prüdériát nélkülözve vezeti be az olvasót korántsem szokványos szerelmi életébe. Szókimondó stílusa miatt, ami helyenként kissé közönséges, semmiképpen sem javasoljuk ajándéknak a nagymama szülinapjára. Pedig a szerzőnő még így is az erősen cenzúrázott írásokat tesz közre, ahogy az a The Guardiannak adott interjúban elmondja.

A szexmániás nő kalandjait úgy követhetjük végig férfiról-férfira, néha nőre, vagy mindkettőre, hogy közben tényleg valósnak tűnik a történet. Ez nem is csoda, hiszen: "_A könyv teljes egészében igaz. Minden egyes esemény megtörtént, még a legzavarbaejtőbbek is_"- mondja el a szerző- "Semmit nem változtattam rajta, leszámítva néhány lényegtelen részletet - például neveket, helyszíneket -, hogy megvédjem a szereplőket." A könyv szórakoztató, bár ha nem vagyunk mániákusan a szexre hangolódva, egy idő után megunhatjuk a "_nagy szükségem lenne egy numerára", "ez az állandó kéjvágy", "Már megint egész nap a szexre gondoltam", "Végre szexhez jutottam!" kezdetű bejegyzéseket. És ez még csak január eleje volt. Képzelhetik, mi van tavasszal.

A kisfarok jó a fenékbe, a naggyal sok a munka

A könyvben a szexuális kalandokon túl kibontakozik maga a szerző kissé éretlen személyisége, és megtudjuk róla többek között, hogy a szőrös, magas, nagykezű és nagylábú férfiakra bukik, (bár ezek ellentéte sem kizáró ok, ha egy kis kalandozásra támad kedve), hogy fehérnemű függő és hogy el tud élvezni egész London előtt egy férfi ujjától. Végig kísérjük az alkalmi kalandokon, beteljesületlen vágyakon keresztül a szvingerbulik és a domina játékok felfedezéséig. Olvasás közben csodálattal vegyes viszolygással ismerjük fel, hogy maszturbálni mindenhol lehet (próbafülkében, egy mezőn, vezetés közben az autópályán) és kiderül, mi a vanília szagú szex (a szado-mazo ellentéte).

Szexuális tapasztalatain keresztül a szerző a maga módján tanítani is próbál. Megtudhatjuk például, hogy nem minden férfi alkalmas az érzelemmentes egyéjszakás kalandokra, vagy hogy egy nő sok mindent elérhet, amire vágyik, ha a megfelelő pillanatban hozakodik elő vele. Leginkább, mikor a partnere pénisze a szájában van. A blogger minden hónap végén konkrét tanácsokkal szolgál a szexuális élethez és a kapcsolatok kezeléséhez. Leírja például, hogy ha egy nő egyéjszakás kalandba bonyolódik, ne legyen kedves vagy gyengéd, és ezt a partnerétől se várja el. Ez végül is alkalmi szex, nem párkapcsolat. Kiderül az is, hogy a kis pénisz egyik előnye, hogy csodálatos érzés a fenékben, viszont állva elég nehéz vele a behatolás. A nagy farok ezzel szemben megfélemlít és felizgat, de a kézimunkázás sokkal fáradságosabb rajta.

Jaffa Kiadó
2490 forint