A bálnák nemcsak romantikusak, de a csiklójuk is óriási. Az osztrigahímek nem bírják a meleget, ezért nővé változnak. A bikáknak pedig nincs stílusuk a dugáshoz. Meglepő szexuális szokások következnek.
Az állatvilág mindig különleges meglepetésekkel szolgál, nincs ez máshogy a szexualitás terén sem. Állati szexrekordokból szemezgettünk.

A legelemibb nemcsere

Amennyire gusztustalan kis állatok a csúszómászók, annyira trükkösek is, már ami a szexuális életüket illeti. A férgek egy fajtája képes rá, hogy peterakás után tökéletes hímmé alakuljon, és meghódításra váró csinos kis puhatestű csajok után nézzen. A giliszták pedig hímekké válhatnak testük egy bizonyos pontjának levágása nyomán. Az osztrigák szintén képesek a nemváltoztatásra, de esetükben ez nem tojásoktól, vagy csonkítástól függ, hanem a hőmérséklet változásaitól. Egy tanulmány szerint 20-22 fokban az osztrigák évente egyszer, 14-16 fokban három-négyévente alakulnak nősténnyé. Szóval, akit izgat a kérdés, hogy melyik nem élvezi jobban a szexet, és vallása okán nincs lehetősége a reinkarnációra, annak érdemes megtanulni a puhatestűek nyelvén. Végül is, ha a Megint dühbe jövünk egy dokumentumfilm, akkor Bud Spencer is tudott sirályul.

A feministák álma

Az egyetlen állat, amelyik képes volt megvalósítani a tökéletes feminizmust, az a tengericsikó nősténye. Ő ugyanis nem tölti idejét feleslegesen a kölykök kihordásával, inkább rábízza a terhes feladatot a hímekre. Miután pénisz-szerű szerkentyűjével a pasiba fecskendezi sejtjeit, hagyja, hogy a hím megtermékenyítse azokat, majd kihordja és "megszülje" a kiscsikókat. A szalonkafélék között pedig gyakorta előfordul, hogy a hímek kotlanak a tojásokon, míg a nőstények keresik meg a betevőre valót. Ilyet azonban az embernél is láttunk már.

A leghosszabb csók

Úgy tűnik, sok hal leli örömét a csókolózásban, de közülük is kiemelkednek a gurámik, akiknél megfigyelhető, hogy akár huszonöt percen át is összetapadnak egy csókban. Ez emberi mércével nézve is kiemelkedő teljesítmény. Még a kamaszoknál is.

A legtávolabbi udvarlás

Sok állatfajnál bevett szokás, hogy hosszú, bonyolult hangokkal, dalokkal fejezik ki udvarlási szándékukat. A bálnák például képesek rá, hogy nagy távolságokból, akár több mint száz mérföldről is meghallják egymás dalait, hiszen a víz jól szállítja a morajló hangokat. Egy dal pedig több, mint harminc percig tarthat ismétlődés nélkül. A hímek egyszerűen ledumálják a csajokat a lábukról. Vagy uszonyukról.

A legrövidebb dugás

Köztudott, hogy a csimpánzok nem bírják túl sokáig, de vannak emlősök, akik még fürgébbek, ha az élvezetekről van szó. A bikák, kosok és szarvasbikák például csak épphogy bedugják péniszüket a nősténybe, néhány másodperc alatt már túl is vannak az egészen. A lovak bírják néhány percig, a bálnaszex azonban szintén csak másodpercekben mérhető. Szóval ha legközelebb elégedetlenek lennénk partnerünkkel, nyugodjunk meg, mosolyogjunk, és gondoljuk arra: milyen jó, hogy embernek születtünk.

Leghosszabb csikló

A nősténybálnák 8 centiméteres csiklójukkal - amely három irányba ágazik és kissé lefelé lifeg - az állatvilág csiklórekorderei. A testméretükhöz képest a hiénák, bizonyos majomfajták és a vakondok is nagy csiklóval rendelkeznek. Hogy a nagyobb csikló nagyobb élvezettel jár-e, azt sohasem tudhatjuk meg. Talán nem is baj.