Megnyugtató a tudat, hogy egy videoszemüveg segítségével most már akár a villamoson is nézhetünk pornót - derült ki a Jenna Jameson által megnyitott AVN Adult Entertainment Expo nyitónapján. Technológia és pornó Las Vegasban.

Pornónéző videoszemüveget mutattak be a Las Vegas-i AVN Adult Entertainment Expón - írja az afp-re hivatkozva az All Headline News. A videoszemüvegek azért különösen praktikusak, mert ha használójuk korhatáros tartalmat nézne velük, ezzel a megoldással őrizhető meg leginkább a privátszféra. A szemüvegbe épített képernyőre másnak nincs rálátása, a szemüvegszárba épített hangszóró pedig biztosítja a megfelelő hangminőséget.

A szemüvegeket az expón a hivatalos bemutató után ki is lehetett próbálni, sőt a forgalmazó Body Care Resort nevű kaliforniai cég a 349 dolláros listaárból még kedvezményt is adott az expó szexőrültjeinek. "Képzeljék el, hogy ezentúl akárhol nézhetünk pornót: a repülőn, vonaton, akár az autóban is! Ott persze csak akkor, ha utasok vagyunk" - vázolta fel a szédítő lehetőségeket Victor Quitoriano, a cég szóvivője.

Jenna megnyitotta

Az AVN Adult Entertainment Expo a pornóipar legnagyobb szakmai vására, idén a Las Vegas-i Sands Expo Centerben dübörög már január 10. óta, és persze ki más nyithatta volna meg, mint Jenna Jameson, napjaink legsztároltabb pornószínészője. A filmgyártók mellett a szexuális segédeszközöket és minden elképzelhető technikai és egyéb innovációt felvonultat, és persze a szakma nagy neveit és sztárjait.

Becslések szerint a pornóipar idén már elérte a 12 és fél milliárd dollárt forgalmat, így aki ezen a szakvásáron kizárólag vetkőző csajokat és kivetítőkön futó pornófilmeket vár, az meglepődhet - számolt be az első napról az ABC News. A természetesen elmaradhatatlan csöcsöslányok ellenére a rendezvény most már közelebb áll a professzionális szakmai vásár fogalmához: több mint 340 cég jelezte részvételét kiállítóként, több előadásból álló szakmai konferenciát is tartanak. Itt a dinamikusan fejlődő ipar legnevesebb üzletemberei és jogászai többek közt a cenzúra, a kalózkodás visszaszorítása, a felnőtteknek szóló termékekre építő piaci modellek növekedését tárgyalják, valamint az utóbbi évek érdekes jelensége, a női vásárlók számának erőteljes növekedése is szóba kerül.

Csöcsmentes képek 1.

Persze a szimplán kíváncsiskodni vágyók is megtalálják a számításukat, a napi 75 dolláros jegyért kapnak sok cicit, ha pedig szerencséjük van, betekinthetnek a pornószínésznők legmélyebb bugyraiba, vagy autogramot is kaphatnak kedvenc pornósztárjaiktól. A szigorú menetrend szerint egymást váltó színésznők és színészek dedikálásain legalábbis hosszú sorokban várnak a nyálcsorgató tömegek; Ron Jeremy, a szakma legcsúfabb pornósztárja a Hexus.net beszámolója szerint például négyszer annyi rajongót vonzott, mint a Hustler-tulajdonos Larry Flint cicababái a szomszéd standnál.

A technológia és a szexipar egyre szorosabb kapcsolatokat épít ki. Ennek köszönhetően a szomszédos gadget-expó, a CES látogatói közül is sokan átnéznek az AVN AE rendezvényére is, és ezt valóban szakmai jelleggel teszik. "Az utóbbi tíz évben minden CES-konferencián itt voltam, és mindig tájékozódom arról is, mi zajlik itt a szomszédban" - nyilatkozta például Marco Cicogna, az olasz AUDIO review magazin főszerkesztő-helyettese. Cicogna szerint a CES trendjei és legfőbb hívószavai az AVN rendezvényén is éppúgy jelen vannak. Sokak szerint a pornóipar például vízválasztó lehet az épp most zajló HD DVD/Blu-Ray DVD formátum-háborúban, mivel a műsoros dvd-piac jelentős részét a pornófilmek teszik ki.

Ebben sem lát faszt!

A technológiai kiállítók mellett azonban a legkülönfélébb termékek és szolgáltatások is megjelennek az expón. A teljesen nyilvánvaló szexuális segédeszközök, síkosítók, ruházat és játékszerek mellett például szokatlan szomszéd a fitnessipar: az angol Vertical Leisure Ltd. (kb. Horizontális Gyönyör) képviselője, Stacey Leisure - akinek ez tényleg a valódi vezetékneve -, örömmel számolt be róla, micsoda növekedést jelentett számukra, hogy divatba jött a rúd-fitness. Igen, a rúd, ami mellett eddig topless táncosnők táncoltak, most már fitness-eszköz. "Eleinte bároknak szállítottunk, de most már az edzőtermek is az ügyfeleink közé léptek, és nagyon sokan vannak, akik otthonra vesznek maguknak ilyet".