horoszkóp

Felzabálja a szadomazóra éhes publikumot a rendszergazda

2006.09.12. 12:07
Közel százötven amerikai farka és adata került fel a netre, köszönhetően a gombokat jól nyomogató számítástechnikusnak.

Egy amerikai férfi nem mindennapi módon viccelte meg a durvaságokra éhes nagyérdeműt: Jason Fortuny Seattle állam hivatalos apróhirdetési oldalára töltött fel provokatív fotókat, magát olyan nőnek adva ki, akinek minden vágya, hogy BDSM, azaz szadomazo szexben vegyen részt, olvastuk a wireden.

BDSM
A BDSM egy kifejezés, ami számba veszi az emberi szexuális viselkedésfajtákat. A BDSM rövidítés a következőket foglalja magában: 1. a partner rabszolgaságban tartása, fegyelmezése (Bondage&Discipline) 2. dominálás és fegyelmezés a szexben (Domination&Submission) 3. Szadomazochizmus (Sadomasochism) Gyakorlói eljátszanak bizonyos szituációkat, amik kellemetlenek, fájdalmasak és gyakorta megalázók. A fájdalomokozás, megkötözés, megbilincselés velejárója a szexnek, a BDSM hívők közös „ismertetőjegye” a nyakörv.

Pikáns fotók, fontos adatok

Ez még nem nagy etwas, természetesen egy csomó férfi jelentkezett a felajánlkozásra, akik a meggyőzés érdekében nem csak saját maguk, hanem sokszor nemiszervük fényképét is elküldték. Néhányan közülük a jelentkezésre munkahelyi e-mailcímüket használták, vagy megadták mobilszámukat.

Miután a harminc éves Fortuny begyűjtötte a 178 - köztük 145 fényképes - választ, fogta az egész paksamétát, és úgy ahogy volt, feltette az adatokat a netre, az Encyclopedia Dramatica oldalára, ami sokak szerint a lehető legcikibb honlap.

Ha le nem csukják

Elképzelhető, hogy Fortunynak fogalma sem volt róla, mit tesz, de az is lehet, hogy csak nem akart róla tudomást venni, mindenestre néhány kapcsolatot feltehetően tönkretett a kezdeményezéssel. Arról nem is beszélve, hogy jogi procedúrák garmadát vette a nyakába, hiszen erősen belegázolt a vad szexre éhezők személyiségi jogaiba.

Mivel a szadomazo szexre ácsingózás nem törvénysértő, ezeknek az embereknek a személyes adatai nem érnek semmit, még akkor sem, ha némelyik képen elmosódott az arcuk, és nem látszanak jól az információk. Előnye a dolognak, hogy most legalább felhívja az emberek figyelmét arra, hogy ne adogassák ki mindenfelé a személyes adataikat. Ha netalán mégis feltétlen szükséges kiadni ezeket az információkat, akkor is győződjünk meg előbb, hogy az akinek kiadjuk, megbízható-e.

Nyomogató rendszergazda

Fortuny miután megszerezte tizenöt perces hírnevét, azzal magyarázkodott, hogy „szereti nyomogatni más emberek gombjait”. Az amúgy számítástechnikai adminisztrátorként dolgozó férfi azért rakta fel az adatokat, mert így legalább megérti, hogyan is működik a rendszer, arról nem is beszélve, hogy rendszergazdaként elképesztően könnyen hozzáférhet bárki adataihoz, vagy ahogy ő mondja: könnyen felzabálhat mindenkit.