horoszkóp

'Szeretetből csókolózunk'

2004.09.13. 17:59
Mióta Madonna érzéki csókot váltott Britney Spears-szel az MTV Music Awards díjátadón, a klubok bevállalós particicáinak bevált fogásává vált, hogy a kiszemelt pasikat egy kis leszbi-show-val húzzák fel. Egy felmérés eredményeként kiderült: az angol lányok közel harmada vallja biszexuálisnak magát. Megasztár Dorina, Barbara és Evelyne állítják: 'poénból' csókolóznak egymással, és nem leszbikusak.
A Daily Mirror angol napilap országos felmérése során 1000 olyan lányt kérdezett meg, akik rendszeresen járnak szórakozóhelyekre. A felmérés során London, Glasgow, Belfast, Newcastle, Oxford és Manchester 16 és 25 év közti hölgyeit faggatták. Az eredmények szerint az aktívan bulizni járó angol lányok közel harmada vallja magát biszexuálisnak, és ezek közel felének már valóban volt is ilyen jellegű tapasztalata. Ez utóbbiba a felmérésben a csókolózás is beleszámított, de a lányok sok esetben ténylegesen ki is próbálták a szexet barátnőjükkel. A magukat biszexnek vallók közel 57 százalékáról kiderült, hogy csak alkalmi jelleggel keverednek kalandokba más nőkkel, de 23 százalékuk életmódszerűen űzi ezt a gyakorlatot.

Példamutató sztárok

Tekintse meg képeinket!
A sztárvilágban is találunk példákat biszexuális megnyilvánulásokra: ilyen volt például a nagy port felvert csókjelenet Madonna és Britney közt (bár Madonna már régebben is megszellőztette pletykaszinten, hogy pár barátnőjével - például a közismerten leszbikus Sandra Bernhard amerikai színésznővel - nemcsak lelki kapcsolatban állt). Hasonlóan népszerű téma volt a lapokban a pornósztárból lett tévéműsor-vezető Abi Titmuss vallomása arról, hogy ex-pasijával, az ITV bemondójaként ismert John Leslie-vel rendszeresen szedtek fel lányokat éjszakai szórakozóhelyeken "édeshármas" céljából, vagy a Beckham-botrányt kirobbantó Rebecca Loos, akiről rekordgyorsasággal derítette ki a sajtó nem is igazán titkolt kétoldali hajlamait. Loos egy ezt firtató interjúban ki is fejtette: "Szerintem manapság már nem különösebben megbotránkoztató, ha valaki férfiakkal és nőkkel egyaránt ágyba bújik."

Mindez a biszexuális hajlamokat egyfajta trendi dologgá tette, és a bulvársajtó ismerete a megkérdezett lányok válaszaiban is tükröződik: legtöbbjük Britney-t vinné ágyba, közvetlenül utána Madonna, Abi és Rebecca következik, ötödik helyen pedig az angol Big Brother legutóbbi szériájából közismertté vált Emma Greenwood áll.

Itthon is

A hazai hírességek közül a Megasztárból ismert Galambos Dorinát, Kandech Evelyne-t és Schmidt Barbarát is gyakran lehetett - egyesek szerint még mindig lehet - látni félreérthetetlen helyzetekben. "Korábban sokszor előfordult, hogy egy-egy bulin elkapott minket a hév és csókolóztunk, de szerintem ebben nincs semmi különös. Sokan a csókból erre következtetnek, de nem vagyunk leszbikusok" - mondta a Velvetnek Kandech Evelyne. Az énekesnő márciusban címlapsztorit szolgáltatott azzal, hogy az egyik megasztáros partin Galambos Dorinával forrt össze egy leszbikus csókban. Azóta Schmidt Barbarával is látták már együtt. "Ez sokkal összetettebb dolog annál, mint azt gondolják. Ehhez nem párosul testi vágy, egy csókban ki is merül az egész. Szeretetből, poénból csináljuk, ennyi" - magyarázta a húsz éves énekesnő, de hangsúlyozta, ma már nem "nem csinálnak ilyesmit, mert az emberek félreértik".

"Szerintem mindenkiben benne van a hajlam, hogy kipróbálja, milyen egy nővel. Aki azt mondja, hogy nem gondolt még rá, az hazudik" - mondta Kandech Evelyne, majd hozzátette, természetesen mindannyian a férfiakat részesítik előnyben.

Ki meddig megy el?

Úgy tűnik, a "carpe diem" elvét hirdető, túlfűtött hangulatú klubszcéna felpörgeti az erotikus vágyakat: a futó viszonyok 31 százaléka a klubokban, vagy az ott történt megismerkedés után közvetlenül jön össze. Az eredmények szerint a leszbikus kalandot kipróbáló nők 49 százaléka megelégedett az egyszeri próbálkozással, harmaduk alkalomszerűen meg-megismétli, 17 százalékuk pedig azóta sem éri be havonta egynél kevesebb ilyen élmény nélkül, írja a brit lap. Tízből négyen megállnak a csókolózásnál, de egyharmaduk simogatással is kiegészíti ezt a programot. Egyötödük nem riadt vissza a valódi szextől sem, 8 százalék pedig már élt is párkapcsolatban azonos neművel.

A lányok gátlásainak felszabadításáért persze nemcsak a klubhangulat felelős, bár 18 százalékuk ezt nevezte meg fő tényezőként. A többiek egyharmada az alkoholra fogta, 9 százalékuk pedig beismerte, hogy drogok hatása alatt cselekedett. Húsz százalékuk azt vallotta, hogy azért jutott erre a döntésre, mert "lelkük mélyén mindig is biszexnek érezték magukat."

Nem vallják be, hogy csak allűr

A férfiak persze pontosan tudják, hogy bár a lányok egymással vannak elfoglalva, a műsor valójában nekik szól - de a biszex beütés csak még kívánatosabbá teszi a prédát a szemükben. Azt azonban a lányoknak mindössze 5 százaléka ismerte be, hogy csak a sztárok biszex allűrjeit utánozza, és azt is csak ugyanennyien vallották be, hogy ezzel a pasikat akarják felizgatni. "Ez egy nagyon jó módszer, hogy felhúzzuk őket" - nyilatkozta az egyik válaszadó. "Ha smárolok a barátnőmmel, az olyan mintha csettintenék a srácnak - azonnal jön, és próbál felszedni. Nagyon jó móka!"

A klubberek közel harmada azt állítja, hogy bár fantáziált róla, eddig nem volt ilyen jellegű tapasztalata, de 40 százalékuk nem akar megmaradni a fantáziálgatásnál, és szívesen kipróbálná a gyakorlatban is. Ahogy egyikük fogalmazott: "Azt hiszem, a biszexualitásom mindig is működött, de csak tudat alatt. Most viszont már szeretnék továbblépni e téren."

A szex ma már a szórakozás egy formája

Klikk a képre!
Suzie Hayman szexuál-tanácsadó szerint ezek az eredmények a biszexuális nők számának növekedését mutatják. "A legtöbb 20-30 éves nem érti, miért kerítettek akkora feneket régebben a homoszexualitásnak" - véli a szakértő. "Napjainkban a szex kikapcsolódás is: nem elsősorban az utódnemzésről szól, mint ahogy régen, hanem szórakozás, gyönyör és érzelmi örömforrás is egyszerre. A lányok megtapasztalhatják, hogy a saját és az ellenkező neműekkel űzött szexuális játékok igazából nem is különböznek olyan nagyon; emellett pedig mintegy "bónuszként" adódik, hogy a biszexualitást a férfiak külön vonzónak is találják."

Ms. Hayman szerint az emberek jó része nem tekinthető 100 százalékosan heterónak, de homoszexuálisnak sem: "Valahol a kettő közt helyezkednek el, és ingadoznak e láthatatlan határvonal két oldala közt. Csak attól függ, hogy épp milyen nemű partnert választanak, hogy hol vannak, kikkel, és hogy érzik épp magukat."

Új kaszt kialakulóban

A divat-biszexualitásra jellemző az is, hogy az ilyen lányok a külsejükre nagyon odafigyelő, karrier-orientált, tanult fiatal nők közül kerülnek ki, akiket nagyban inspirált például a Sharon Stone által az Elemi ösztön című erotikus thrillerben játszott biszexuális karakter. Tekintve, hogy ez egy igen fizetőképes piac, gyorsan feltűntek a biszexualitást megcélzó termékek és szolgáltatások is. A Cake nevű londoni klub például a "szexuálisan liberális nők" szórakozóhelyének titulálja magát, és ez igen kifizetődő: esténként jónevű divatházakból öltözködő nők isznak drága koktélokat és csókolóznak nyíltan a táncparketten.