horoszkóp

Pucér Blairrel a háború ellen

2007.06.06. 13:55
Michael Sandle festőművésznek elege lett az iraki háborúból, ezért szén és vászon segítségével kiüldözte miniszterelnökét a paradicsomból.

A brit miniszterelnök Tony Blair és felesége Cherie meztelenül pózol Downing Street-i házuk előtt. Legalábbis Michael Sandle Kiűzetés a paradicsomból című szénrajzán - adja hírül a Telegraph.

A 71 éves képzőművész az iraki háború kritikájaként alkotta meg 4,5 méter hosszú és 1,5 méter magas képét. A rajz közepén a brit miniszterelnök és felesége látható, amint anyaszült meztelenül, megalázva állnak házuk lépcsőjén. A kép jobb oldalán a tavaly szeptemberben brutalitáson kapott brit katona, Donald Payne bántalmaz éppen iraki civileket, míg a meztelen házaspár balján az ablakig érnek a tetemek.

Michael Sandlet az iraki háború és Blair hozzáállása motiválta a mű megalkotására. A művésznek elege lett belőle, hogy a brit miniszterelnöknek nincs lelkiismeret furdalása a háború miatt, és azt hiszi mindent jól csinál.

A rajz a Royal Academy nyári kiállításának a fénypontja lesz, amely június 11. és augusztus 19. között tart majd nyitva Londonban.