horoszkóp

Pornóborítóra került a cilinderes tinédzser

2007.06.06. 11:13
Az amerikai TVX-nek meg fog gyűlni a baja egy diáklánnyal, aki mit sem sejtve feltöltötte egy angol honlapra egy jól sikerült képét. A kép a cégnek is megtetszett, fel is használta - egy pornófilmjük borítójához.

Egy tizenhét éves lány a "TVX Films" nevű amerikai pornófilm gyártó céget akarja beperelni, mert az "ellopott" egy róla készült képet, és nem éppen nemes célokra használta fel. Lara Coton 14 éves volt, amikor az ominózus kép készült - írja a Telegraph.

A lány tavaly óvatlanul elküldte a fényképet egy angol művészeti honlapnak, ami fényképésznek tanuló diákok munkáit mutatja be. Hogy milyen megfontolásból tette, rejtély, mert a fotó amatőrkép volt: Christine, a lány anyukája készítette 2004-ben Blackpoolban, abban a hotelben, ahol a családdal nyaraltak. A lány fekete cilindert és fekete ruhát viselt. A tinédzser legnagyobb felháborodására egy amerikai pornófilm borítóján látta viszont magát. Még mielőtt azt hinné valaki, hogy Lara Coton azzal tölti idejét suli után, hogy amerikai pornófilmeket néz, tisztázni kell: Lara egyik barátja hívta fel a lány figyelmét a dologra. Ő néz pornófilmeket.

Coton így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "Teljesen ledöbbentem, hogy arra használták a képem, hogy egy ilyen filmet adjanak el vele." A lány most kártérítéstkövetel, amiért a tudta és beleegyezése nélkül használták fel a róla készült képet.

Amikor Coton kinyomozta, hogy a TVX felelős az esetért, küldött nekik egy hosszú és "barátságos" hangvételű levelet, legnagyobb meglepetésére a tulajdonos válasza azonban az volt, hogy ők nem lopkodnak képeket az internetről: állításuk szerint egy olyan cégtől kapták a képet, amelyikkel már 25 éve együttműködnek - írja Coton segítségkérő levelében a "Fickr" internetes oldalon. A védekezés ellenére a társaság legalább biztosította róla a lányt, hogy a hó végére kicserélik a borítót, és addig is leállították a DVD-k forgalmazását. "Igazából a kép eltávolítása nagyot lendít majd az eladáson, máris óriási hírverés övezi a dolgot"- írta e-mailben Cotonnak a vélhetően hálás tulajdonos. Mikor a lány a kártérítést hozta szóba, a TVX teljesen elutasítóan állt hozzá a kérdéshez, azt írták neki, hogy "Ami a kártérítést illeti, felejtsd el." Majd cinikusan hozzátették: "A borítót épp most gyártják újra, mialatt erről beszélgetünk, úgyhogy a tízmásodperces hírneved a végéhez közeledik".

Persze Lara Coton teljesen ki van akadva, hogy azt a bizonyos kérészéletű hírnevet pont egy pornóborítónak köszönheti. Több ügyvédet is felkeresett már, de az illetékesség miatt - a lány angol, a cég texasi székhelyű - bonyolult az ügy. Az amerikai ügyvédek pedig 50 000 font alatt szóba sem akarnak állni vele. Coton így jobb híján a nyilvánosságot választotta, eredménnyel: angol, svéd, sőt chilei lapok is cikkeztek a történetről. Meg a Velvet.