horoszkóp

Szexiskola: a csábító nyelvtechnika

2007.06.11. 20:16
A csók a kezdet, és ha rosszul csináljuk, a csók lehet a vég. Pedig csókolózni mindenki tud. Csak nem biztos, hogy jól.

A hétvégén sikeresen megdöntöttük a csókolózás rekordját, de vajon technikailag is világklasszisok vagyunk? Bár csókolózni mindenki tud, mégis vannak apró trükkök, amelyeket nem árt bevetni partnerünk lehengerlésére. Eheti szexiskolánkban a profi csókolózás praktikáit tárjuk fel Önnek.

A Sex Tutor szerint a jó csók az élvezetes szex ígéretét hordozza magában, míg egy rosszul sikerült nyalakodás elvághatja a hálószobához vezető utat. Ezzel azonban itt a szerkesztőségben nem értünk egyet. Többünknek volt szörnyű első csókja, amelyikből hosszú évekig tartó párkapcsolat kerekedett, bár be kell vallanunk, ezeknek mind vége lett. Mégiscsak a hallgatni kellett volna az ösztöneinkre.

Óvatos tűzgyújtás

Főleg egy első csók esetében néha nehéz megállni, hogy ne fejezzük ki minden felgyülemlett vágyunkat néhány másodperc alatt, de hirtelen mohóságunk könnyen megijesztheti partnerünket. Sokkal izgatóbb élmény, ha az ember lassan és érzékenyen fedezi fel a másik ajkait, majd fokozatosan fejezi ki szenvedélyét. A jó első csók olyan, mint a tűzgyújtás. Először kell a szikra, aztán a hangulat, és a helyzet függvényében jöhet a lángolás.

Éppen elég nyelvet

Mikor megcsókoljunk partnerünket, szánkat tartsuk lazán és résnyire nyitva, hogy ajkaink puhán érintkezzenek a másik testével. A nyelvet pedig nem kell rögtön betuszkolni vágyakozó párunk szájába. Először nyalogassuk gyengéden ajkait, várjunk, amíg bebocsátást nyerünk. Ha partnerünk nyelve a miénkhez ér, megkaptuk az engedélyt, így óvatosan behatolhatunk. Ha már a nyelvünk is dolgozik, nem kell olyan óvatosnak lenni. Zavaró hiba, ha szerényen csak nyelv hegyét engedjük a másik szájába csúszni. A jó csókban a nyelv teljesen jelen van, laza, játékos, alkalmazkodó és érzékenyen reagál a másikra, de semmiképpen sem áll keményen és mereven. Ezt tartogassa későbbre.

Túlélés és nyál

Csókolózás közben két fontos alapszabály, hogy egyrészt ne fulladjunk meg, másrészt ne folyassuk át a másikba teljes nyáltartalékunkat. Nyálból a kevés az épp elég, hiszen azt a célt szolgálja, hogy benedvesítse a másik ajkait, hogy finommá, csúszóssá tegye az utat. Ahogy a túl sok, úgy a túl kevés nedv sem vezet érzéki élményhez. Senki sem szeret egy cserepes ajkat nyalogatni.

Kölcsönösség és hülye hasonlatok

A csókolózás olyan, mint a tánc. Mivel ez már a második erőltetett hasonlatunk, akár össze is vonhatnánk a kettőt egyetlen képpé. Szóval a csókolózás olyan, mint tüzet gyújtani tánc közben. A csókhoz empátiára van szükség, alkalmazkodni kell a másik ritmusához, mozdulataihoz, hangulatához. Bármit is próbál ki, figyelje meg, hogyan reagál partnere a hangjával, a szájával. Ha ő belemegy a játékba, folytassa, aztán adja át neki a vezetést.

Többszereplős játszma

Az alapokon túl ideje bevonnunk csókunkba a fogakat és a kezeket. A gyengéd harapás, vagy az ajkak foggal való megemelése, óvatos húzogatása nagyon izgató élmény lehet, de a kulcsszó itt a gyengédség. Már amennyiben Ön nem vámpír, és nem a vérre bukik. A vad sebzésen kívül a fogak összekoccanását is érdemes elkerülni. Roppant illúzióromboló.

Partnerünk arcának, fülének, nyakának érintése nagyon romantikus kiegészítője a csóknak. A kezek további kalandozása azonban már korántsem az. A csók nem arról szól, hogy egy óvatlan pillanatban megfogdossuk partnerünk mellét, fenekét. Minek kapkodni? Mindenre jut idő.

Játékos jelenlét

A csókolózás legizgalmasabb, legizgatóbb része lehet, ha tudjuk, mikor kell szünetet tartanunk. Húzódjon vissza néhány pillanatra, nézzen gyengéden partnere szemébe, ajkával finoman simítsa végig a száját. Ezen romantikus ponton a világ megáll, a lányok elalélnak, a bugyi pedig nedvessé válik.

Ha viszont csókolózás közben kizárólag a nedves bugyi lebeg a szeme előtt, az nem vezet feltétlenül eredményre. Ha nincs ott a pillanatban, azt partnere megérzi, és elronthatja az összhangot.

Az ajkak csábítanak

A jó csók az, ami után a másik többet akar. Mindent. A jó csók ízelítő a későbbi gyönyörhöz. Persze mindenhol vannak kivételek.