Hamarosan már egy csokoládészelet elfogyasztása is mennyei gyönyörökhöz juttathatja az édesszájúakat, ez azonban nem a csokoládéíz, hanem egy trükkös vegyület, az etilamin hatása lesz. Az adrenalinhoz hasonló anyag egyébként szex közben termelődik az emberi szervezetben, de csoki formájában magunkhoz véve épp olyan hatásos. Főleg extra adagban.
Már dolgoznak rajta, és öt éven belül elérhető lesz az a különleges csokoládé, aminek fogyasztása orgazmust okozhat - jelentette be Dr. Trudy Baker szexológus Brightonban, az Európai Szexológusok Szövetségének konferenciáján. A kívánatos édesség a normális szintél magasabb arányban tartalmaz majd egy olyan, a dopaminhoz és adrenalinhoz hasonló vegyületet, amelyet az emberi szervezet szex közben termel. Ez az etilamin nevű vegyület fokozza az érzékelés intenzitását, és orgazmushoz hasonló örömérzetet okoz anélkül, hogy a fogyasztója ténylegesen szexuális aktusban venne részt.

Robot-prosti, kielégülés-chip

Az egyébként a cyberszexre specializálódott szexológus azt is előrevetítette, hogy a robot-prostituáltak kora sincs már messze: állítólag bármikor elkezdődhet ezek fejlesztése. Szó volt még emellett olyan bőr alá ültethető chipekről is, amelyek kimutatják, ha a szerelmesek valamelyike "nem elégedett" párja teljesítményével az aktus során. "Ezek a chipek figyelik a testhőmérséklet-változást, és azt is jelzik, ha a partner inkább valaki másra vágyik" - fogalmazott a szexológus.

Szép új világ

"Hamarosan drasztikusan meg fog változni a szex és a technológia viszonya" - jósolta Dr. Barber. "Az imént ismertetett ötletek közül némelyik még egész új, de vannak, amelyek már kísérleti stádiumban vannak" - mondta el az eljövendő szép új világról a szexológus a The Sun angol bulvárlapnak.