horoszkóp

Könnyebb a szex droggal és alkohollal

MTI
2008.05.12. 12:02
Az alkohol és drogfogyasztás ma már egyértelműen összeköthető a nemi élettel - derült ki egy angol felmérésből. A fiatalok leginkább azért szeretik a tudatmódosító szereket, mert oldottabbá teszi az ismerkedést, másrészt erősíti a fizikai élményt és az izgalmat az együttlét során.

Alkohol és drog a biztos ágysikerért: ez a veszélyes taktika egyre divatosabb lesz az európai fiatalok körében. A BMC Public Health című brit szaklap szerint a 16 és 35 év közötti férfiak egyharmada, valamint a kortárs nők egynegyede alkoholt fogyaszt szexuális sikerei érdekében. Továbbá szándékosan használnak kokaint, marihuánát és ecstasyt, hogy növeljék izgalmukat vagy hosszabbra nyújtsák az aktust. Ez derült ki abból a felmérésből, amelyet 1300 európai fiatal bevonásával készítettek.

Mark Bellis, a liverpooli John Moores egyetem kutatója szerint az eredmények világosan rámutatnak arra, hogy az alkohol- és a drogfogyasztást szándékosan összekötik a nemi élettel. A vizsgálat során a fiatalok névtelenül töltötték ki kérdőíveiket. Kiderült belőlük, hogy valamennyi megkérdezett fogyasztott már alkoholt, sokan 14 éves koruk előtt, hogy háromnegyedük már próbálkozott marihuánával, 30 százalékuk pedig kokainnal vagy ecstasy-val - írja az MTI.

Alkohollal a szexért!

Arra is fényt derített a kérdőív, hogy a fiatalok számára az alkohol segíti az ismerkedést, amely aztán az alkalmi szexhez vezet, amellett, hogy feloldja őket és nagyobb nyugalommal jutnak el a szexuális találkozáshoz. Ugyanakkor a kokaint és a marihuánát elsősorban azért veszik magukhoz, hogy a fizikai élményt és izgalmat erősítsék az együttlét során.

"Sokmillió fiatal európai iszik alkoholt és használ mindenféle szereket, amelyek megváltoztatják szexuális választásaikat és amelyek védelem nélküli szexhez vezetnek, olyan kapcsolatokhoz, amelyeket aztán megbánnak, ha kijózanodnak. De a legnyugtalanítóbb tendencia az, hogy a fiatalok direkt azért élnek ezekkel a szerekkel, hogy különleges hatása legyen számukra a szexuális tevékenységnek" - tette hozzá Bellis, aki szerint az érintettek nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel.