horoszkóp

Röhögve dugni jó hosszan

2007.08.06. 21:21
Ha a partner látványa nem folyik szét, ha véletlenül feláll, vagy ha nem függő az ember, akkor még jó is lehet bedrogozva dugni. De senkinek sem ajánljuk.

Kíváncsiak voltunk, mi az igazság a drogok és a szex kapcsolatáról, megkértünk hát néhány rendszeres és alkalmi drogfogyasztót, meséljenek nekünk szexuális élményeikről. Hogy kik ők, azt nem áruljuk el. Azt viszont igen, hogy elég vegyes képet kaptunk a témáról, hiszen elhangzott "az összes ' droggal mennyire jó kúrni' egy kamu sztori", és a " drogok teljesen új dimenziókat nyitnak az élvezetekben" kijelentések között szinte bármi, ami elképzelhető.

Interjúalanyaink történetei alapján a fűről, a hallucinogén és stimuláns drogokról készítettünk összefoglalót. A heroint és az egyéb ópiát-származékokat kihagytuk. Ezeket ugyanis senki sem hozta összefüggésbe a szexszel.

A függőségig jó a fűvel

A kannabisz származékok (marihuána, hasis) afrodiziátikus hatásáról szóló évezredes legendáknak nem találtuk egyértelmű bizonyítékát. Bár a fű megosztotta spontán összehozott drogkolóniánkat, egy dologban majdnem mindenki egyetértett: a spangli csak addig fokozhatja a vágyat, amíg az ember rá nem szokik. "A fű hatása alatt máshogy, eltérő intenzitással éljük meg a szexuális élményeket." Persze csak "az első öt évben, aztán egy idő után mindegy lesz, használod-e". Van, akinek mégsem egészen mindegy, ugyanis szerinte a kannabisz "hosszú távon durván csökkenti a libidót."

Egy nő nemű válaszadónk szerint a marihuána hatására "érzékenyebbé válik az ember, érzékenyebbek lesznek az erogén zónák", más szerint azonban "ez egy kétélű fegyver: bár vágyfokozó, az ember kevésbé képes odafigyelni partnerére." Szóval bár a többségnek "nagyon fasza tud lenni, főleg ha nem éppen a röhögőgörcsös vonalon van az ember", olyan is akadt, aki teljesen más véleményt képviselt. "Nem szeretek fűvel dugni. Általában elég nagy a libidóm, de a spanglitól inkább magamba húzódom, és megmozdulni sincs kedvem. Ha mégis rászánom magam a szexre, abból vagy egy elképesztően gyengéd szeretkezés sül ki, vagy katasztrófába torkollik az akció. Aztán nyalogathatjuk a sebeinket." A nyalogatás azonban még mindig jobban hangzik, mint az, hogy "ha beszívok, egyszerűen elalszom."

A válaszok sokfélesége valószínűleg az egyéni különbségekből fakad, hiszen Demetrovics Zsolt pszichológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének munkatársa szerint, bár a kannabisz származékoknak nincs direkt hatása a szexuális életre, az érzékiség fokozása és különösen az érzékelés funkcióinak - amelyeknek a szexuális együttlétekben alapvető szerepük van - megváltozása jelentősen befolyásolhatja a szexualitást. Hasonlóképp a gondolkodás, a kognitív funkciók változása is kihathat közvetetten a szexualitásra. Az azonban, hogy az érzékelés megváltozása, illetve a kognitív folyamatok változása az egyes személyeknél milyen módon hat, nagyon nagy változatosságot mutathat, és akár ellentétes következmények is elképzelhetők.

Kannabisz-származékok

Mi tartozik ide? A kenderből (Cannabis Sativa) előállított készítmények, a marihuána és a hasis, melyek hatóanyaga a THC.

Mi a hatása? Testi: szájszárazság, fokozott étvágy. Lelki: eufória, relaxáltság, aluszékonyság, időészlelési zavarok. Az ingerek fokozottabbnak tűnnek, a problémamegoldó képesség csökken. Felléphet indokolatlan nevetgélés, akut szorongás, pánikreakció, és előfordulhatnak paranoid gondolatok. (forrás: Demetrovics Zsolt (szerk.) (2007). Az addiktológia alapjai I. Budapest: ELTE Eötvös Kiadó)

Csak hallucinálni ne kelljen

Úgy tűnik, a hallucinogén drogok csoportja fogta meg alanyainkat a legkevésbé. Ezek közül a fogyasztók az LSD és a gomba szexre gyakorolt, különös hatásáról beszéltek, amely "teljesen kiszámíthatatlan, mint ilyenkor minden." Az LSD használata szex közben egyesek szerint "az ember szerelmével nagyon bensőséges dolog, de alkalmi kaland esetén kerülendő", hiszen "az élmény nagyon furcsa, az ember nem tudja, éppen ki bizsereg, és hogy kint van-e vagy bent." Más is tapasztalt kettősséget ebben az állapotban.

"Ilyenkor általában egyáltalán nem kívánom az érintést, de ha egyszer rákattanok a másik bőrére, az szédületes érzés." Egy lány szerint LSD-vel "vicces a szex, főleg, ha nem látsz a másik fejére egy oroszlánpofát, mert akkor viszont parás tud lenni". A hallucinációk átkos hatásától más is tartott. "Betrippezve általában problémát jelent a valóság viszonylagos egybentartása, és azt nem vállalnám be, hogy a csajom az egyik pillanatról a másikra átalakuljon valamivé szex közben." Van, aki egyértelműen kijelenti, hogy az LSD "alkalmatlan a szexre. Az ember gondolatai a tízezerszeresére gyorsulnak, így nem tud koncentrálni."

A gombával kapcsolatban sem hallottunk elismerő véleményt. "A gombától szétfolyik a test és undorító nyák képződik a bőrön." Az egyik fogyasztó szerint a növény egyszerűen "nem alkalmas a szexre", míg más szerint "a gombától úgy látod, hogy önálló életre kel a farkad, ami vicces, de nem segíti a sikeres kopulációt." Akad olyan is, akiben a gomba egyáltalán nem hagyott intenzív nyomokat: "biztos szeretkeztem már begombázva is. De arra sajnos nem emlékszem."

Demetrovics Zsolt szerint a hatás itt ishasonló, mint a kannabisz esetében, azzal a jelentős különbséggel, hogy az érzékelés megváltozása, az élmények módosulása és a kognitív folyamatok, a gondolkodás torzulása itt lényegesen kifejezettebb. Ennek megfelelően a szexuális aktivitásra és együttlétre gyakorolt hatás is szélsőségesebb lehet.

Hallucinogének

Mi tartozik ide? Olyan szintetikus drogok, mint az LSD, szerves oldószerek és bizonyos gombák (hatóanyag:pszilocibin) és kaktuszok (hatóanyag:meszkalin).

Mi a hatása? Testi: pupillatágulat, vérnyomásemelkedés, gyors szívverés, kézremegés. Lelki: kellemes közérzet és ellazultság (ha minden jól megy), megváltozik az észlelés (az idő, a környezet, a látvány, a hangok), egységérzés alakul ki (a világgal, a természettel), elvesznek az énhatárok. A szerek megszabadítanak az unalomtól, az ürességtől, az értelemnélküliségtől. Felléphet hosszan tartó szorongás, pánik, előfordulhatnak paranoid tünetek.

Mik a túladagolás tünetei? Szorongásos rohamok, pánikreakciók, fokozott szívműködés. Kialakulhat az elmebetegséghez hasonló kép is. (forrás: Demetrovics Zsolt (szerk.) (2007). Az addiktológia alapjai I. Budapest: ELTE Eötvös Kiadó.)

Amikor nem áll fel

A stimuláns drogoktól a vágy ugyan fokozódik, de a szexuális teljesítőképesség sokszor csökken. Főleg a férfiaknál. Többségük ugyanis arról számol be, hogy stimuláns hatása alatt nem képes az erekcióra. Persze férfija és stimulánsa válogatja.

"A kokain jó vágyfokozó. Talán túlságosan is jó. Egyszer elkezded, és nincs megállás, mert egyszerűen nem hagyja békén az embert. Folyton csak dugnod kell. Az egyetlen baj csak az, hogy önző leszek tőle az ágyban. Nem véletlenül ego drog." Hogy a kokainnal az én kerül a középpontba, azt más is megjegyezte. Csak nem ebben a kontextusban. "A kokaintól annyira megnő az ego, és annyira pörget, hogy eszembe sem jut közben a szex." Másoknak pedig egyszerűen nem áll tőle fel. Ők úgy gondolják, a "kokain dugós híre ordas kamu." A férfiakkal szemben a nőknek "a kokain természetesen király, de ez evidens. A kokaintól az ember euforikus állapotba kerül, ami a szexben is megnyilvánul. Felszabadítja a gátlásokat és nyitottabb lesz az ember." "Megnő tőle az önbizalmad és a vállalkozó kedved. Olyan dolgokba is hajlandó vagy belemenni, amiket tisztán szégyellnél."

A speed azonban a lányoknak sem jön be egyöntetűen. "A speeddel nagy favágás az egész, csinálod órákig, és nem érzel semmit, még elmenni sem tudsz." Van olyan lány, aki pont ezeket a hosszú órákat imádja a drogban. Egyszer négy órán át dugott a pasijával, ami "fantasztikus élmény volt." A férfiakat megosztja a speed. "Van, akinek kangörcse lesz tőle, van akinek eszébe sem jut a szex." Egyszerűen "hiába nyújtható el az aktus, elveszik a vége." "Speeddel ugyan a teljesítmény a végtelenségig fokozható, de csikorgó fogakkal az előjáték véres mészárlássá válhat." Ha feláll, ha nem, egy biztos: a farkát petyhüdt állapotban mindenki nehezen találja meg. Ugyanis ici-picire húzódik össze.

Ön nyilván nem drogozik, de ha mégis...
Mi az, ami önnek bevált? Van sztorija, amit megosztana velünk? Írjon!

A legmarkánsabb kijelentések az ecstasy-val kapcsolatban születtek. "Ez a legerősebb vágyfokozó". A tiszta MDMA (a szer eredeti hatóanyaga) a "legerotikusabb cucc". "Az ex-től annyira be tudok pörögni, hogy a szexen kívül semmi más nem érdekel. Csodálatos élmény, és a legteljesebb kielégülést nyújtja." Persze, ez sem mindenkinél van így. Van, aki impotenciára panaszkodik, van, aki arra, hogy erekciója nagyon "plasztikus", van, aki a kiszáradást emlegeti, és van, aki szerint "annyi minden mással foglalkozik az agyad, hogy egyszerűen nem lehet ilyesmire koncentrálni."

Demetrovics Zsolt véleménye szerint is sokféleképpen hatnak a stimulánsok. Ugyan a kokaint afrodiziákumnak tartják, mégis lehet visszacsapó hatása. Az erekciót általában elnyújtja, pont úgy, ahogy a speed és az ecstasy is. A stimulánsok közül azonban az XTC a legellentmondásosabb. A drog fokozza az érzékiséget, a szexuális vágyat viszont nem feltétlenül. Éppen ezért a szakirodalom inkább szenzuális, mintsem szexuális drogként tartja számon az MDM-t (ectasy hatóanyaga).

Stimulánsok

Mi tartozik ide? A kokain és változatai, az amfetamin-származékok (speed, metamfetamin, ecstasy).

Mi a hatása? Testi: fokozott mozgáskésztetés, pupillatágulat, pulzus és vérnyomás fokozódása, étvágytalanság, fokozott szomjúság. Lelki: fokozott lelki aktivitás és gondolkodás, erő, energikusság, kontroll érzete, nő az önérvényesítés vágya és az önértékelés, felgyorsul a kommunikáció, könnyebbé válik a kapcsolatteremtés.

Mik a túladagolás tünetei? Furcsa és paranoid gondolatok, szorongás, agresszivitás, fokozódó légzés és szívverés, magas vérnyomás és testhőmérséklet. Kialakulhat szívritmuszavar, szívinfarktus, agyi keringési zavar. (forrás: Demetrovics Zsolt (szerk.) (2007). Az addiktológia alapjai I. Budapest: ELTE Eötvös Kiadó.)

Úgy tűnik tehát, ahány ember, annyi droghatás. Ha a negatív példák ellenére mégis felébresztettük önben a kísérletező kedvet, olvassa el keretbe foglalt mondandónkat. Ha még mindig izgatja a téma, menjen, és dugjon egy jót, de ne drogozzon.

Mi nem akarjuk, hogy ön drogozzon
Mielőtt bárki azzal vádolna minket, hogy drogfogyasztásra serkentjük olvasóinkat, hangsúlyozni szeretnénk, hogy a drogok függőséget okozhatnak, és túladagolásuk súlyos következményekkel járhat. Továbbá senki sem tudhatja, hogyan hat rá egy adott szer, és akinek mindez nem lenne elég: az illegális drogok használata bűncselekmény.