Dubajozással vádolták meg a playmate-et

2007.09.13. 16:36
Metzker Viktória mellett több magyar modellt is azzal vádoltak meg mostanában, hogy Dubaiban örömlányként tevékenykedett. A meggyanúsított lányok tagadják a vádakat, de elismerik, hogy a jelenség létezik. Az Egyesült Arab Emirátusokban legalább öt év börtön jár a prostitúcióért, de ez a sok, főleg a volt Szovjetunió tagállamaiból érkező lányt nem tántorítja el.

Az idei Playmate választás egyik nagy esélyeséről, Metzker Viktóriáról a verseny honlapján található fórumban állították azt, hogy korábban azért utazott Dubaiba, hogy ott luxusprostiként egy kis mellékesre tegyen szert.

Balhé itthon

A fórum két hozzászólója is tudni véli, hogy Metzker Viktória régóta árulja már a testét, ráadásul nem máshol, mint Dubaiban. Megkerestük a playmate-et, aki elmondta, hogy egyszer volt kint egy hétig egy barátnőjével és egy fotós barátjával, de csak nyaraltak.

A fórumos vádaskodásokról tudott, amiről egy számunkra kissé zavaros történetet mesélt el, de megpróbáljuk összefoglalni. Metzker szerint a vádaskodás hátterében egy olyan lány áll, aki a volt pasijának egy jó barátja, és féltékeny rá, mert amellett, hogy jó barát, még akart is valamit a fickótól. A playmate szerint az egykori konkurencia, akinek nem akarta elárulni a kilétét, rendszeresen terjeszt róla mindenféle pletykákat.

A modell még hozzátette, azért nem áll le ilyenkor a különféle fórumokon vitatkozni, mert nem akarja a magyarázkodás látszatát kelteni.

Metzker egyébként már hozzászokott, hogy – szerinte féltékenységből, mert ő már szerepelt a CKM hasábjain – mindenféle dologgal megvádolják. Azt is mondták már róla, hogy kitiltották a Bed Beach-ről, pedig ez nem így van, pláne azért nem, mert ő a hely egyik arca.

A Terefere magazin július végi számában egy, a magyar lányok dubai prostitúciójáról írt cikkben Dundika azt mondja, őt is megkeresték egy tízmilliós ajánlattal:

„Engem is megkerestek egy 10 milliós ajánlattal. Innen tudom, hogy mindig az aktuális playmateket kutatják fel. Azok a lányok azonban nem fogadják el a piszkos ajánlatokat, akiknek a neve folyamatosan forog a szakmában. A friss modellek szeretnének így ismertséghez, és nem utolsósorban pénzhez jutni. Sajnos miattuk tüntetnek fel rossz színben az irigyeim, hiszen az általánosítás és a párhuzamvonások bocsánatos emberi bűnök." A Tereferének júliusban nyilatkozó kebelcsoda szeptemberre már kifogyott a szavakból. Dundika menedzsere, Szentiványi László pusztán annyit tett hozzá történethez, hogy elegük van ebből, és nem akarnak erről nyilatkozni.

Balhé külföldön

Metzker Viktória kérdésünkre elmondta, tud arról, hogy vannak olyan magyar lányok, akik Dubaiba járnak luxuskurvának, de nem kívánt megnevezni senkit. Dundikához hasonlóan ő is azon a véleményen van, hogy főleg a kevésbé ismert modellek vállalnak ilyen jellegű munkákat.

A Muslimedia International már egy 1997-es cikkében az egyre inkább elharapódzó dubai prostitúcióról számolt be: „Jelenleg több ezer prostituált van Dubaiban. Eltekintve néhány afrikai nőtől, főleg Oroszországból, Ukrajnából, Grúziából, Kazahsztánból, Üzbegisztánból, Azerbajdzsánból, Csecsenföldről, Kirgizisztánból és a Független Államok Közösségének más tagországaiból érkeznek. Ez a szám persze elenyésző annak a több százezer fiatal nőnek a mennyiségéhez képest, akik ellepték Nyugat-Európát a Szovjetunió összeomlása után, de már így is komoly problémát okoz ebben a gyéren lakott muzulmán országban, melynek a hatóságai nem vesznek tudomást a helyzetről”.

Tar Attila, az Egyesült Arab Emirátusokban található magyar nagykövetség konzulja kérdésünkre elmondta, egyáltalán nem tud róla, hogy magyar lányok prostituáltként dolgoznának kint, vagy hogy arról érkezett volna panasz, hogy valakit prostitúcióra akartak volna kényszeríteni, és a helyi sajtóban sem olvasott semmi ilyesmiről. Tartól megtudtuk még, hogy az emirátusokban valószínűleg többévi börtön után kitoloncolás jár, ha az ember örömlányként dolgozik.

A francia külügyminisztérium honlapján leírtak pontosítják a Tar kialakította képet. Az Egyesült Arab Emirátusokban 5-15 évi börtönbüntetés jár a prostitúcióért. A kitoloncolást nem említik.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy a nagykövetség nem értesült a sajtóból semmi ilyesmiről, mert az Egyesült Arab Emirátusokban nagyon ügyelnek arra, hogy a helyi újságokban ne jelenhessen meg semmi olyan információ, ami rossz színben tűnteti fel az országot.

Virágzó üzlet

Annak ellenére, hogy tilos, Dubaiban mégis elnézik a prostitúciót, mivel a város első számú bevétele a turizmusból származik. A városba érkező üzletemberek és turisták egy részének kiszolgálásához hozzátartozik, hogy a prostikhoz is hozzá lehet férni.

„Mindenki tudja, hogy létezik. De nem nagyon publikáljak, pláne helyileg nem. A rendőrség sem foglalkozik vele túlzottan, értsd nem láttam meg razziát vagy ehhez hasonlót. Megtűrt dolog, amiről nem beszélnek, igaz, ez csak a varos egy-két pontjára igaz. Ha ezen kívül történik valami, akkor az már gond. Persze itt is létezik elit konzumszolgálat. Értsd hotelekben találkozhatsz hölgyekkel, vagy villáknál. Házhoz mehet a kliens, vagy felkaphatja a hölgyet. Könnyen lehet találni nőket. Ők csinosak, kulturáltak és főképpen európaiak. És persze rendkívül drágák, ezért főképpen a helyiek vagy az üzletemberek engedhetik meg maguknak őket” – írta meg nekünk egy másfél éve Dubaiban élő magyar férfi.

Egy dubai szextúra beszámolójából kiderül, hogy az egyes országokból származó örömlányokat hol érdemes felhajtani.

A Ramee International Hotel nighclubjában, a Garage-ben főleg orosz és etióp lányokkal lehet találkozni. Örömlányok szempontjából a város legmenőbb helye a Cyclone klub, ahol rengeteg munkára váró lány teszi tiszteletét. Ezek mellett még a nagyobb hotelek éttermeit érdemes említeni, bár ezeken a helyeken magasabbak a tarifák.

Ezt a megkeresett honfitársunk is megerősítette: „Itt is kétféle szint létezik. Olcsó és kulturálatlan és drága, de minőségi. Az előbbit főleg a város belsejében fedezheted fel, ahol sok filippínó és indiai vagy pakisztáni lakik (Deira, Bur Dubai, Karama). Az utóbbit, mint mondtam, az elitebb régiókban. Elegáns hotelek, szórakozóhelyek, esetleg bárok, vagy telefonszámon keresztül egy ismerőstől”.