horoszkóp

Dúdoljon dugós dalokat

2007.11.15. 21:40
Szexről szóló számokból megszámlálhatatlanul sok van, de olvasóink javaslataival megtámogatva megpróbálunk áttekintő képet adni róluk, hogy megismerjék a legnagyobb slágereket, a fő motívumokat, és az ilyen dalok két alaptípusát.

Egy korábbi cikkünkben arra kértük önöket a maszturbálás kapcsán, hogy küldjenek szexről szóló dalokat. Íme néhány azok közül, amiket olvasóink találtak, kiegészítve még néhánnyal, amik azóta az eszünkbe jutottak.

A szexről szóló számokat két nagy halmazba lehet sorolni. Vannak a eurodance hagyományait követő, borzalmasan egyszerű számok, és vannak azok, amik zeneileg lényegesen fogyaszthatóbbak. A közös pont a két halmaz között pedig az, hogy a szexről szóló számokban szinte kivétel nélkül lüktető, pumpáló zene van. Nahát.

Faithless - If loving you is wrong

Erről a számról két dolgot nagyon fontos tudni. Az egyik az, hogy nem szabad összekeverni Luther Ingram - If loving you is wrong című számával, amivel megegyezik a Faithless szám címe, meg a refrénje is, de egészen másról szól. A másik nagyon fontos dolog, hogy tanulmányozzuk át a szöveget, mert csodásan mocskos szájú kis nótáról van ám itt szó.

Günther - Ding Dong Song

"Oooh, you touched my tralala. My ding ding dong" - énekli Günther, vagyis Mats Söderlund egy svéd zenész, aki korábban modellkedett. Zenei karrierjét 2004-ben kezdte, zenéje csak és kizárólag a csajokról és a szexről szól. Günthernek sajnos fertelmes a zenei ízlése, a eurodance-en belül italodiscoban nyomul, ami 2004-ben is vakmerőségnek számított. Nem vagyunk benne biztosak, hogy Csonka Ding Dong András tisztában van legnagyobb sikerszámának ilyen alternatív jelentéstartalmával.

Guns n' Roses - Rocket Queen

Jó, ennek egy minimális mondanivalója van, de tényleg nem sok, és érdemes a szám közepére tekerni, ahol mindenféle nyögdécseléseket lehet hallani. A legenda szerint Axl Rose, vagy Slash bevitt a stúdióba a felvételhez egy prostit, majd felvették ahogy szexelnek, és berakták a szám közepére.

Sabrina - Hot Girl

Sabrina Salerno tudta, hogy nem a tudományos munkássága miatt lesz híres, ezért Güntherhez hasonlóan az italodisco felé fordult és a pumpáló basszusokra elkezdte riszálni a testével együtt a melleit. A szám eleje eléggé hasonlít egyébként a You Spin Me Roundra.

Dead or Alive - You Spin Me Round (Like a Record)

Ha már az előbb szóba került, ezt is érdemes idevenni. A szexről szól ez is természetesen, bár lényegesen szofisztikáltabb formában, mint az eddigiek. Steve Burns orrpiercinges kalózos szemvédős arcát pedig mindig öröm nézni. Az azóta felvállaltan meleg énekes mostanában már úgyis inkább japán nőnek öltözik.

Tone Loc - Funky Cold Medina

A dal arról szól, hogy Tone Loc elmegy csajt felszedni, amihez némi segítséget is igénybe vesz. A Funky Cold Medina egy olyan köhögésre adott gyógyszer neve a szlengben, amit régebben recept nélkül lehetett venni, pedig hidrokodon van benne, ami félszintetikus opioid, eufóriát okoz, és ezért könnyen hozzá lehet szokni. Ja, persze azt mondanunk sem kell, hogy alkoholban oldódik.

Salt N Pepa - Let's Talk About Sex

Ehhez talán nem is kell hozzáfűznünk semmit. Aki persze figyel, észreveheti, hogy a szám egy olyan lányról szól, aki szomorú, mert eddig minden szexet megkapott az életében, de szerelme eddig még nem volt.

Mousse T - Horny '98

Mousse T dalban mondja el. Mármint azt, hogy milyen jó volt neki előző este a csávóval, de sajnos a fickót másnap sehogy sem tudja elérni, pedig... Ezért aztán elkezd énekelni az utcán, hogy tudassa a férfivel, hogy mit gondol róla. Az angol nyelvet kevésbé űzők kedvéért: az "I'm horny" azt jelenti, hogy "Rád vagyok izgulva".

Kispál és a Borz - Utolsó aktus a Földön

A számnak van egy remix verziója, amiről a pumpáló ritmusoknak köszönhetően az ember könnyebben asszociál a dugásra, de azért az sem árt, ha egyszer végighallgatjuk a szöveget, mert jó.

Bloodhound Gang - Bad Touch

A Bloodhound Gang zenéje, Güntheréhez hasonlóan alapvetően a csajokról és a szexről szól, úgyhogy nyugodtan betehettük volna ide szinte bármelyik számukat. De ha egyszer ennek az a refrénje, hogy "Let's do it, like they do it on Discovery Channel", akkor valószínűleg nem csatorna motorkerékpár-építő sorozatára gondolnak. A Bad Touch azért még szintén megér egy linket.

Serge Gainsbourg, Jane Birkin - Je t'aime... Moi Non Plus

Ez minden dugós szám előfutára: az 1968-ban, a szexuális forradalom csúcsán született dalban csak a szexről beszélnek, persze finomkodnak benne rendesen, meg franciául van, azt meg úgysem érti senki, de akkor még így is elképesztően merésznek számított. Ez az egyetlen kakukktojás a pumpálós, lüktetős ritmusú számokban, nem véletlen talán, hogy ez mind közül a legerotikusabb. Talán már túlságosan is. Szerelem nélküli szexről van benne szó, csak a Salt N Pepával ellentétben itt arról beszélnek, hogy ez milyen jó dolog, az erotikus suttogás és lihegés miatt pedig annak idején nem is merték játszani a rádiók.